Haras national du Pin
Haras national du Pin

WK ponymennen volop aan de gang

Algemeen

Het WK ponymennen in Haras du Pin is volop aan de gang. Gisteren verschenen 33 enkelspannen in de dressuurbaan waaronder 4 Nederlandse en 4 Belgische combinaties.

België

Voor België deed Gilles Pirotte met Rubens goede zaken, een 4e plaats met 55.16 punten, direct gevolgd door landgenoot Sven Tinlot met Kitty met 55.22 punten op de 5e plaats. Verderop in het klassement Karl Jacobs met Templedruid Guatemala en Sebastien Pallen met Carlo, respectievelijk 19e en 30e.

Nederland

Brent Janssen is op dit moment de beste Nederlander en staat met Regina’s Hielke op de 8e plek, 56,34 punten. Individueel deelneemster Marlous van ’t Veld met Nebo Delmie behaalde een 10e plek in dit onderdeel met 56,99 punten. Milou Huisman scoorde met Thijsje 59,64 en staat 16e.  Op de 20e plaats zien we dan Fleur van Empelen en Shore Brooks Hand’s Up met een score van 63.83.

De kopplaats

De kopplaats is voor Cédric Scherrer (SUI) en Lise Halkjaer (DEN) die beiden 52,38 strafpunten bij elkaar reden en dus ex aequo geplaatst staan. Op dit moment zijn de tweespannen bezig met hun dressuurproef.