Rodinde Rutjens, archieffoto Theo ten Brinke klein
Rodinde Rutjens, archieffoto Theo ten Brinke klein

WK ponymennen 2021 begint goed voor Rodinde Rutjens

Algemeen

Na de enkelspannen van gisteren kwamen vandaag de tweespannen in de baan om hun dressuurproef te laten zien. Titelverdedigster Rodinde Rutjens begon goed aan haar wereldkampioenschap 2021, zij staat nu op een prachtige 2e plek met een miniem puntenverschil met de Duitser René Jeurink die met een puntentotaal van 47.31 op kop staat.

Nederlands resultaat

Rodinde dus 2e in de dressuur met haar NWR’s Kuikhornster Milano en De Kuilen’s Brody, ze behaalden een score van 47.41. Daarna zien we in het klassement op de 5e plaats Melanie van de Bunt staat met haar pony’s Tumtum en Zuidhoeve’s Henzel, zij hebben 50.91 punten op de teller. Dan WK debutante Anneke Cremers met Budiman v.d. Wittehoeve en Kayan voor de wagen op de 10e plaats met 52.91. En Cas Hendriks met zijn A Welshen Mister Jim en Sunstar’s Cloud op de 12e plaats met een score van 53.64.

Belgisch resultaat

Op de 7e plaats zien we Pieter van den Broeck die Vierwindstreken Myron en Heidewinde’s Parelli had ingespannen met een puntentotaal van 51.11. Dan komen we verderop in het klassement Annelore Debie  en Nicolas Deuden tegen, respectievelijk op de 21e en 23e plaats. Annelore had Doornzicht Robin Hood en Cavalier ingezet, Nicolas koos voor Sander en Dempsy Calipso. Plaats 30 is dan voor Johan Verhaege met Spirit Black en De Goede Ree’s Jazz. Morgen verschijnen de vierspannen aan de start. Kijk voor alle uitslagen op www.hoefnet.nl