Marijke Hammink, WK ponymennen 2021, foto Theo ten Brinke klein
Marijke Hammink, WK ponymennen 2021, foto Theo ten Brinke klein

WK ponymennen: Goud, goud en nog eens goud, zilver en brons voor Nederland

Algemeen

Een super resultaat voor de Nederlandse ponymenners, vierspanrijdster Marijke Hammink en tweespanrijdster Rodinde Rutjens allebei een gouden medaille, Brent Jansen veroverde zilver bij de enkelspannen en het brons bij de vierspannen was voor Jan de Boer. En tot slot dan ook nog teamgoud voor Team NL.

Rodinde Rutjens opnieuw wereldkampioene

Voor Rodinde is dit haar tweede wereldtitel op rij. In de dressuur liet zij direct al een prachtige proef zien, in de marathon was zij de op een-na-snelste en in de vaardigheid kon ze een balletje verspelen. Goud was haar deel. Maar ook de andere Nederlandse deelnemers behaalden een prima resultaat: Melanie van de Bunt 4e, Cas Hendriks 6e en Anneke Cremsers 11e. Pieter van den Broeck was voor België de beste deelnemer met een 7e plaats.

1e wereldtitel voor Marijke Hammink

Met een derde plaats in de dressuur en vervolgens een overwinning in de marathon en de vaardigheid kon de gouden medaille Marijke Hammink niet meer ontgaan. Jan de Boer haalde voor Nederland de individuele bronzen medaille binnen. De plaatsen 6 t/m 10 werden ingenomen door Nederlandse en Belgische deelnemers, achtereenvolgend Tinne Bax, Juien Vanhoenacker, Rene Limpens, Bert van der Broek en Joey van der Ham.

Zilver voor Brent Jansen

Brent Jansen begon tijdens deze WK met een nette 8e plaats in de dressuur maar wist zich in de marathon al behoorlijk op te waarderen naar de 2e plek en consolideerde dat in de vaardigheid. Zilver voor Brent. In de top 10 zien we vervolgens Gilles Pirotte als 4e, Milou Huisman 7e en Sebastien Pallen 8e.

Landenklassement

Na het zilver in 2019 was dan nu het goud voor Nederland, het zilver voor Zwitserland en brons voor België. Het volgende WK ponymennen vindt plaats in Nederland en wel in Oirschot. Foto: Theo ten Brinke