Koos de Ronde-MAAS18L51583
Koos de Ronde-MAAS18L51583

WB-wedstrijd Lyon: Derde plek voor Koos de Ronde

Algemeen

Koos de Ronde eindigde de eerste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen, in Lyon, op een derde plek. Hij verdiende daarmee vijf wereldbekerpunten en zet meteen een stap in de richting van de FEI Wereldbekerfinale. De strijd werd gewonnen door Boyd Exell. De Ronde moest ook nog wereldbekerdebutant Dries Degrieck uit België voor zich dulden.

Twee nieuwe paarden

Zeven menners kwamen op de Equita Lyon aan de start. Koos de Ronde had zijn twee nieuwe indoorpaarden, beide Lipizzaners, mee en dat pakte goed uit. In de opwarmronde op de vroege zaterdagochtend stuurde De Ronde zijn span ook naar de winning round. Hij reed toen naar de tweede plaats, achter Degrieck en voor Boyd Exell.

Hindernis omver

In de finale op zondag waren het dezelfde drie menners die de winning round wisten te behalen. Koos de Ronde kwam in de eerste ronde op dezelfde eindtijd uit als Exell, maar omdat hij geen fouten gemaakt had, mocht hij als laatste menner in de winning round van start. De Ronde leek hard op weg naar de winnende tijd, maar reed één van de hindernissen omver. Daarna was de concentratie weg en volgden er meer foutjes, waarmee de derde plek een feit was. Uitslag FEI wereldbekerkwalificatie vierspannen Lyon 1. Boyd Exell (AUS) – 144,83 2. Dries Degrieck (BEL) – 147,62 3. Koos de Ronde (TeamNL) – 173,54 Bron: KNHS Foto: DigiShots (archief)