8b4f56ae-9c5d-4698-8dfe-ca648edcbd63
8b4f56ae-9c5d-4698-8dfe-ca648edcbd63 Nienke haar pony's: Job en Maxi

Nienke: “Eigenlijk ben ik van niks naar heel fanatiek gegaan”

Algemeen

Nienke heeft vier witte Welshpony’s. Met drie van deze pony’s ment ze fanatiek in de dressuur. “Ik vind mennen gewoon heel leuk om te doen. Het heeft afwisseling en is ook mijn ontspanning na mijn werk. En als je er hard voor gewerkt hebt word je ook beloond met een prijs of titel. Naast het plezier doe ik het daar toch ook wel voor.” Van jongs af aan is Nienke al bezig met paarden. Ze is ooit onder zadel begonnen op een manege, maar ruilde het rijden uiteindelijk in voor het mennen. Haar opa had een Welsh fokkerij. “Uiteindelijk stopte hij daarmee en toen dacht ik ‘wat kan ik met een Welsh A-pony, want ik ben er te groot voor.’ En toen ben ik in de menwereld beland. Eigenlijk ben ik van niks naar heel fanatiek gegaan.”

Van zwart naar wit

“Toen ik begon in de mensport had ik op marktplaats gezocht naar een wagentje. Ik kwam bij een wagentje helemaal aan de andere kant van Nederland uit. Maar ik dacht: ‘leuk we gaan gewoon kijken.’ Dat wagentje heb ik gekocht en ik ben eigenlijk altijd met die mensen bevriend gebleven. Uiteindelijk hadden ze twee schimmeltjes te koop. Het waren twee jonkies van 4 à 5 jaar. En die heb ik toen van ze gekocht. Met die schimmels ben ik verdergegaan in de sport en mijn zwarte Welshjes zijn lekker met pensioen gegaan.”

Vurige Vicky

Ondanks dat Nienke haar pony’s in uiterlijk heel veel op elkaar lijken, verschillen de drie pony’s waarmee ze ment veel van elkaar. “Vicky is eigenlijk een hele sensibele merrie. Die kan fantastisch lopen, maar ze is wel de moeilijkste om te rijden, omdat ze ook heel heet is. Thuis bij het trainen kan ze het echt lastig voor me maken, maar tijdens de wedstrijden zet ze altijd haar beste beentje voor en gaat ze voor me door het vuur. Job en Maxi zijn wat relaxter. Met Job kan je ondanks dat hij heel jong is heel fijn rijden. Ze voelen eigenlijk altijd heel goed aan. Ze zijn klein maar wel fanatiek.” [caption id=”attachment_14995” align=”alignnone” width=”502”] Nienke haar pony: Vicky[/caption]

Hard gewerkt

Afgelopen maand was Nienke nog kampioen geworden in enkel en dubbelspan. Met haar pony Job was dit een extra speciaal resultaat. “Dit was Job zijn eerste wedstrijd. Hij heeft wat gezondheidsproblemen gehad, waar we hard aan gewerkt hebben. Daardoor was het extra gaaf om twee weken geleden kampioen te worden.” Nu heeft Nienke haar ogen alweer op de zomer gericht, waar ze met twee van haar pony’s in de M gaat starten.

Je doet het samen

“Mennen doe je met elkaar. Je doet het eigenlijk nooit alleen. Als je wedstrijden rijdt heb je gewoon mensen nodig die meegaan. Mijn moeder helpt ook mee in de verzorging van mijn pony’s. Ik werk zelf als kinderverpleegkundige waardoor ik veel onregelmatige diensten heb. Dus als ik nachtdiensten heb longeert mijn moeder de pony’s en ze gaat mee op wedstrijden. Mijn zus die springt vaak achterop bij de marathon. Wij doen het eigenlijk een beetje met elkaar.” Foto’s: privébezit    Wil jij ook jouw liefde en passie voor paarden met ons delen? Stuur dan een berichtje naar info@mensport.nl Bron: MenSport / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan
8b4f56ae-9c5d-4698-8dfe-ca648edcbd63
8b4f56ae-9c5d-4698-8dfe-ca648edcbd63