Glenn GeertsStuttgart German Masters 2018© DigiShots
Glenn GeertsStuttgart German Masters 2018© DigiShots Glenn Geerts Stuttgart German Masters 2018 © DigiShots

Glenn Geerts kijkt met voldoening terug

Algemeen

Op 8 maart vond in Brussel het Equi Gala plaats. Dit gala is een prestigieus sportgala in België. Hier werden verschillende ruiters en menners bekroond met mooie titels. Het was een gala om de Belgische hippische wereld in het zonnetje te zetten en de successen van het afgelopen jaar te vieren. Veel awards zijn binnengehaald door de springruiters, omdat zij in 2021 heel succesvol waren. De Belgische vierspanmenners werden tot ‘Team van het jaar’ benoemd. In 2021 behaalde Glenn Geerts, Dries Degrieck, Tom Stokmans en Sam Gees mooie resultaten. Glenn Geerts kijkt tevreden terug op het afgelopen jaar. “Wij kregen eigenlijk de prijs n.a.v. onze medaille op het Europese Kampioenschap. Maar het is meer dan alleen dat. Bij elke landenwedstrijd waarin wij hebben meegereden, hebben we medailles mee naar huis gebracht.”

Voldoening

In één woord beschrijft Glenn het afgelopen jaar met ‘voldoening’. Deze voldoening kwam vooral uit de resultaten die behaald waren en dat de sport weer ‘normaal’ was. “Ik heb altijd moeten vechten om bij de top tien te komen en dat is me al een keer of vijf à zes gelukt. Ik droomde altijd van die top 5. En nu plotseling gebeurde dat dit jaar. ‘Normaal’ omdat alles terug was naar normaal qua wedstrijd. Dat we gewoon weer konden rijden en ons ding konden doen. Maar de resultaten waren zeker niet normaal.”

Het beste uit elkaar halen

“Ik en Dries Degrieck, dat was altijd mijn vaste teammaat, hebben allebei inbreng gebracht in die resultaten en wij hebben een heel sterk seizoen gereden. Wij zijn naast teammaten natuurlijk ook onderlinge concurrenten. Wij halen eigenlijke het besten uit elkaar naar boven. We rijden met elkaar, maar ook tegen elkaar. Het is eigenlijk een drijfkracht om steeds beter te zijn en ook het beste in jezelf naar boven te halen. Het is top dat ik een ‘team collega’ als Dries Degrieck heb.” Ook Tom Stokmans en Sam Gees hebben hun steentje bijgedragen en hebben tevens een paar nette individuele resultaten behaalt. Al met al een uitstekend team effort.

Hoogtepunt

“Mijn dressuurproef in het Europese Kampioenschap was voor mij wel het hoogtepunt”, stelt Glenn. Hij vecht er altijd voor om onder de 50 strafpunten te blijven en in Budapest viel de puzzel in elkaar. Hij reed daar 48 punten en voor hem was dat echt een hoogtepunt. “Bloed, zweet en tranen heb ik ervoor gelaten”, vertelt Glenn en zijn effort is er op het juiste moment uit gekomen.

Vasthouden

Glenn werpt ook een blik naar wat er het aankomende jaar nog te wachten staat. “De verwachtingen en de lat liggen natuurlijke hoog. Ik sta vijfde op de wereldranglijst. En het grootste doel is om nu te gaan vasthouden. Ik ben er nu, en nu wordt dat de grootste uitdaging; in de top blijven. Daarnaast hebben we nog een groot doel. Dit jaar hebben we de wereldkampioenschappen in Italië. Daar wil ik toch wel gaan pieken.”

Internationale resultaten

Het Belgische menteam behaalde in 2021 op verschillende internationale wedstrijden een goed resultaat waaronder:
  • Goud in Saumur
  • Zilver in Windsor en Aken
  • Brons EK in Boedapest
  • Brons in Valkenswaard
  Bron: MenSport / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan