DK vaardigheid 2022
DK vaardigheid 2022 De kampioenen en reservekampioenen van de rubrieken L enkelspan pony en M/ZZ enkelspan pony. v.l.n.r.: Nathalie Ruardy, Petra Hoeksema, Hindriëtta Lamein en Manouk Boer

Vaardigheid in Sonnega

Algemeen

Na de districtskampioenschappen dressuur, organiseerde manege Caprilli ook de districtskampioenschappen vaardigheid voor het Mendistrict Noord. Over het algemeen werd er in de basisparcoursen goed gereden en ging de strijd om de titels pas echt beginnen in de verschillende barrages. Wanneer een deelnemer het basisparcours foutloos aflegde, werd de barrage meteen aansluitend verreden. De scores waren vrijwel direct te volgen op het scherm in de kantine, zodat de uitslagen vrij snel bekend waren.

Barrage

In totaal mochten 18 deelnemers een barrage rijden en waren er 12 prijzen te verdelen. Dat betekende dan ook dat niet iedere combinatie die in de barrage aan de start kwam op een prijs kon rekenen en toch nog even flink aan de bak moest. Dit was voornamelijk het geval in de klasse L pony’s, zowel bij de enkelspannen als de dubbelspannen.

De snelste

En als je er flink voor gaat in de barrage, kan er zomaar een balletje rollen en is de kans op de titel verkeken. Daar waar er dubbel foutloos werd gereden, was de tijd de scherprechter en gingen de snelsten er met de kampioenstitel vandoor. Helaas waren er ook een aantal rubrieken waar onvoldoende deelnemers waren voor een kampioenschap.

De uitslagen op een rijtje:

  • Enkelspan pony L- Kampioen: Petra Hoeksema, Reservekampioen: Nathalie Ruardy
  • Enkelspan pony M/ZZ – Kampioen: Hindriëtta Lamein, Reservekampioen: Manouk Boer
  • Dubbelspan pony L – Kampioen: Arjen Brouwer, Reservekampioen: Nathalie Ruardy
  • Enkelspan paard L – Kampioen: Rienk Sybrandy, Reservekampioen: Casper Jansen
  Tekst: Trijntje Lamein