Afbeelding
VANDERVENFOTOGRAFIE

Indoor Deil, Koets thuis en rijbroek aan!

Algemeen

Op vrijdagavond 21 oktober was het publiek in groten getale aanwezig bij de indoor in Deil. Iedereen was reuze nieuwsgierig naar het grote aantal menners dat voor de verandering hun marathonwagen thuisgelaten had en nu eens in het zadel plaatsnam. Menvereniging Waal & Linge blikt terug op een hilarische eerste ervaring met dit onderdeel.

Onder de man

Op diverse wedstrijden in Brabant is het al een bekend fenomeen: de indoor onder het zadel, traditiegetrouw de avond voordat de menners op de bok de marathon afleggen. Toen de organisatie van Waal en Linge hier lucht van kreeg, besloten ze om hier ook eens ruimte voor te maken. Op facebook werd er een bericht geplaatst dat er ook in te schrijven was voor de rubriek “onder de man.” 

Het hek van de dam

Tweespan paard menster Anne Zaayer kon als lid niet achterblijven en besloot het jachtpaard van Ton van der Ven in te zetten. Haar groom Chantal Vermerris reisde met haar oude én nieuwe troef af om deze strijd aan te gaan. Anne Zaayer besloot vervolgens om haar jonge span vos tuigers beschikbaar te stellen. 

Anna de Ronde, Brigitte Jansen en volgende!

Collega tweespan paard menster Anna de Ronde en pony menster Brigitte Janssen maakten van die gelegenheid gebruik om ook mee te rijden. Het hek was hiermee van de dam en er werd volop gespeculeerd wie er zou vallen of wie er net zo hard onder de man kon rijden als met de wagen? Dit creëerde vervolgens het welbekende sneeuwbaleffect.

HartenHoeve

De ene na de andere deelnemer stroomde binnen. De spits werd afgebeten door Kiki van Harten, dochter van manege eigenaar ‘HartenHoeve’, waar de indoor verreden werd. Ponymenster en kersverse instructrice Nienke van der Burgh liet zich overhalen en een gedeelte van de jeugd uit het perspectieventeam besloot ook hier de strijd eens met elkaar aan te gaan. 

Perspectieventeam

Sam Couwenberg, Anouk de Haas, Lisa Kleinjan en Jorn Elburg gingen er vol voor en stuurden onder luid gejuich van het publiek hun bloedsnelle pony’s door het technisch parcours dat Rene Schuiling had gebouwd.

Sportiviteit ten top

Het publiek genoot zichtbaar van de kameraadschap dat deze avond de overhand had. Paarden en pony’s werden van elkaar geleend of aan elkaar uitgeleend om met zijn allen een gezellige, sportieve avond te hebben. De muziek van BTR Tijdwaarneming en geluid schalde steeds harder door de speakers en in de tweede manche werd er dan ook vol gas gestreden, omdat niemand voor elkaar onder wilde doen.

PRE

Een eervolle prijs ging naar deelneemster Miranda de Klerk, die als oudste deelneemster haar PRE Pica prachtig dressuurmatig door het parcours reed. Pica is onlangs ook voor de wagen beleerd, wat hij fantastisch oppakt.

Cowboy Kees

Klap op de vuurpijl was voorzitter Kees van Tuijl. Zijn dochter Danielle reed mee en besloot zijn paard ook in de trailer te laden en Kees voor het blok te zetten. Die liet zich niet kennen, stapte op en scheurde als een heuse cowboy, voorzien van een roze unicorn muts over zijn cap, onder luid applaus door de baan. 

OHZ én voor de wagen

Een enkeling kwam zaterdag terug om toch ook aangespannen het parcours nog eens te rijden. Zo ook Mardie van de Hater, zij won daar in de finale de enkelspan paard rubriek.

Lastig te herkennen

Met ruim honderd inschrijvingen voor dit weekend, waarvan er zesendertig onder de man reden, was dit een heus succes te noemen. Zonder de teamkleding, marathonwagen of überhaupt hun eigen paard was het weleens goed kijken wie er de ring binnenkwam. Voor sommigen een hele opsteker, aangezien een aantal oudere deelnemers voor jeugdige deelnemers van het perspectieventeam werd aangezien! Deze vergissing werd smakelijk ontvangen en zorgde alvast tot spontane aanmeldingen voor volgend jaar. 

Groepsfoto

Beide dagen was Cornel van Vandervenfotografie aanwezig, die prachtige foto’s heeft geschoten. (Met speciale dank voor het geduld om halverwege de avond, tijdens de pauze, een groepsfoto te maken).

Winnaars

De eerste plaats deze avond was voor Lisa Kleinjan, gevolgd door Jorn Elburg en de derde plaats was voor Sam Couwenberg. 

Het was nog lang onrustig in Deil deze avond …

Tekst: A. de Frel } Foto: Vanderven Fotografie

‘Bron: MenSport, overname zonder schriftelijke toestemming en bronvermelding niet toegestaan.’