Afbeelding
Picasa

CH Bennekom op 18 mei: showrubrieken en nog (veel) meer

Algemeen

Traditiegetrouw vindt op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei a.s., het Nationale Concours Hippique plaats op de kasteelweide van Kasteel Hoekelum in Bennekom. Het CH wordt dit jaar voor de 116e keer georganiseerd en is een complete dag uit voor jong en oud. 

Het zwarte goud: het Friese Paard 

Na deze indrukwekkende springkunsten, gaat het programma verder met de aangespannen paarden. Drie paardenrassen zorgen voor een waar spektakel: de Hackneys, de Friezen en de Tuigpaarden. Deze drie paardenrassen treden op met enkelspannen, maar ook met tweespannen. Maar het echte glimlachmoment komt als de paarden en rijders uit de ereklasse de kasteelweide betreden. Een lust voor het oog om deze paarden te zien strijden om de titels.

De Mailcoach uit Wageningen 

Ook dit jaar brengt de senaat van de Wageningse studentenvereniging Ceres een bezoek aan Bennekom. En dat doen zij met een bijzonder vervoersmiddel. Speciaal voor het Concours wordt de Mailcoach, een unieke oude postkoets, letterlijk van stal gehaald. De Mailcoach werd in 1958 door oud-leden aangeboden aan de Wageningse studentenvereniging. Het is een van de weinige originele postkoetsen in Nederland die nog rijdend de weg op kan. Alleen het bekijken van dit unieke vervoersmiddel maakt dit dagje uit al geslaagd.

Showwagens en nog veel meer

Naast de tuigrubrieken is er veel meer op het CH Bennekom: springen t/m 1.40m, de mini-menmarathon met pony’s, paarden, enkel- en tweespennen en een Ride & Run voor para- en valide ruiters. Een bomvol programma dus voor jong en oud, met bijvoorbeeld ook een speurtocht voor de kids en een ritje op een pony.    

Enkele dagen voor het concours vindt u op www.chbennekom.nl het definitieve programma. MenSport/Het Showpaard is erbij in Bennekom en doet uitgebreid verslag van de dag.

Meer weten?

Bezoekers zijn op donderdag 18 mei a.s. van harte welkom van 8.00 uur tot 17.00 uur op de kasteelweide van Kasteel Hoekelum, Edeseweg 124 in Bennekom. De entreeprijs is € 12,50, toegang voor kinderen tot 12 jaar is gratis.

Let op: de Edeseweg is dit jaar maar vanaf één zijde bereikbaar en aan te rijden. Kijk voor actuele informatie over de route en parkeren op de website van de gemeente Ede:
In 2023 eenrichtingsverkeer op de Bennekomseweg en Edeseweg | Gemeente Ede