Afbeelding

Bente Mulder: “Rust, regelmaat en vertrouwen zijn bij ons een rode draad”

Algemeen

Ondanks dat Bente Mulder op 16-jarige leeftijd nog niet gelijk weg was van de A-pony Balou, zette ze uiteindelijk toch de stap om een afspraak te maken voor een bezichtiging. Eenmaal daar was de klik er gelijk en was de keuze om de merrie te kopen snel gemaakt. Ondertussen heeft de combinatie elkaar helemaal gevonden en ligt plezier maken hoog in het vaandel. 

Werkwillig maar onzeker

“De advertentie van Balou, die destijds nog But heette, kwam regelmatig voorbij op Marktplaats”, steekt de menster van wal. “Het was een werkwillige, maar erg onzekere pony. Ze sprak me wel aan, maar was niet helemaal wat ik zocht.”

Op slag verliefd

Toen Mulder anderhalf jaar geleden met de voormalige eigenaar contact kreeg via Facebook, besloot ze toch de gok te wagen en te gaan kijken. “Destijds was ik op slag verliefd op haar afwachtende, maar o zo-wijze prinsessenogen”, vervolgt ze. “Zodra Balou bij mij kwam wonen, zijn we vanaf nul begonnen.”

Bloed, zweet en tranen

We deden grondwerk, gingen wandelen, longeren en uiteindelijk zette ik haar voor de sulky. Het heeft letterlijk bloed, zweet en tranen gekost om te komen waar we nu zijn. Rust, regelmaat en vertrouwen zijn bij ons een rode draad en inmiddels kunnen we echt lezen en schrijven met elkaar.”

Samenwerken

De menster heeft bewust gekozen om een kleinere pony te kopen, met de intentie om deze voor de wagen te kunnen zetten. “Ik heb vroeger altijd paardgereden, maar ik ben hiermee gestopt omdat ik erg angstig werd van de manegepony’s. Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met mennen, was ik er gelijk weg van. Het geeft een gevoel van vrijheid als je met 40 KM/U door de bossen scheurt en zo goed kan samenwerken met een sterk vluchtdier. Ook merk ik dat paarden mennen echt heel leuk vinden om te doen.”

Beste in crossen

Na een periode van ziekte is de combinatie nu weer aan het opbouwen. “Over het algemeen gaat dit erg goed. We hopen dit jaar ons eerste vaardigheidsparcour te kunnen gaan starten, maar ons doel is vooral om plezier te blijven maken bij alles wat we doen. Het allerbeste zijn we in crossen. Balou haar record is 42 km/u en dat is voor een pony van 113 cm natuurlijk niet niks”, sluit Mulder enthousiast af. 

Overname zonder bronvermelding én toestemming via info@mensport.nl is niet toegestaan.

Foto: Willeke Koopman fotografie