Afbeelding

Opgeven voor de mooie Pinksterrit, het kan nog!

Authentiek

Hippische Vereniging ‘St. Servatius’ uit Borkel en Schaft organiseert op 1e Pinksterdag, 28 mei, een koetsentocht met authentieke rijtuigen. Deze ‘Pinksterrit’ is een traditionele klassementsrit die is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands kampioenschap van het Traditioneel Gerij. 

De start en finish van de route is bij het Rijtuigenmuseum van de familie Van den Heuvel aan de Molenstraat. De eerste koetsen vertrekken om 10.00 uur. Ze vervolgen de route individueel richting Borkel en Schaft, waar we ze tussen 11.30 uur en 13.30 uur verwachten. Op dit weiland nabij de Dommelbrug is iedereen welkom om de koetsen van dichtbij te bekijken en informatie te vergaren. 

Na de lunchpauze wordt de route vervolgd richting België, waarbij de koetsen via de Achelse Kluis weer richting Valkenswaard gaan.

Klassementsrit

De traditionele koetsentocht onderscheidt zich door de zorgvuldige afwerking van koets, tuig en paard. Hierbij besteden koetsier en passagiers de grootste zorg aan passende en originele kleding. Het gaat om het mooiste geheel van koets, paard(en), tuig en passende kleding die overeenstemt met het oorspronkelijk gebruik van de rijtuigen. 

Het is als het ware een rijdend museum. Inschrijven is nog mogelijk via het inschrijfformulier op www.pinksterrit.nl of opvragen via pinksterrit.borkel@gmail.com..

Informatie en programma is te vinden op Hoefnet.