Afbeelding

Nieuw: MenSport & Showpaard Men- en ruiterarrangement

Recreatie

Zoek je een een hotel met sfeer en gezelligheid, waar in de naastgelegen stalling ook je paard/pony supergoed verzorgd wordt, dan is Villa Nova de allerbeste optie! Daarnaast heb je bij Villa Nova de mogelijkheid om binnen een minuut op een bospad te staan en van daaruit fraaie ritten te maken in het Drents-Friese Wold.

Villa Nova heeft speciaal voor menners en ruiters het Men- en ruiterarrangement ontwikkeld. Omdat MenSport & Showpaard volledig achter dit aanbod staat, draagt het arrangement per 1 januari 2024 de naam ‘MenSport & Showpaard Men- en ruiterarrangement’.

Wat houdt het in?

Er zijn verschillende ritten uitgezet rondom Villa Nova, op de grens van Drenthe en Friesland, van allemaal rond de twintig kilometer. De meeste menners leggen per dag één zo’n rit af, de fanatiekelingen soms zelfs twee. Deze ritten voeren onder meer door het Drents-Friese Wold, een nationaal park, van kilometerslang aaneengesloten natuurgebied, bestaande uit ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzanden en vennetjes en meer dan 120 km aan ruiter- en menpaden. Het Eldorado dus voor iedere menner. Even verderop ligt het Dwingelderveld. Dit nationaal park is het grootste aaneengesloten, natte heidegebied van West-Europa. Tijdens deze rit kun je zo maar oog in oog komen te staan met een van de vele reeën of de herder met zijn grote kudde schapen, waar in het voorjaar talrijke lammetjes bij lopen. Of met de aanwezige, ijverig grazende Schotse Hooglanders.

Als je na het rijden weer bij het hotel aankomt, hoef je alleen nog maar je paard te verzorgen en daarna mag je gaan zitten en genieten van een heerlijke lunch of diner. De stalling biedt naast twintig comfortabele stallen en de mogelijkheid tot weidegang, ruimte voor het stallen van de koets, het afspuiten van je paard/pony en er is zelfs een solarium aanwezig. Het MenSport & Showpaard Men- en ruiterarrangement bestaat uit twee overnachtingen, tweemaal ontbijtbuffet, tweemaal driegangen diner en stalling voor je paard/pony.

Menroutes

Vanaf Villa Nova zijn drie verschillende dagroutes uitgezet van ongeveer 25 kilometer. Bij aanvang krijg je een routekaart, maar zelfs dat is niet noodzakelijk. De routes zijn door middel van blauwe en paarse bewegwijzering te volgen en kunnen indien wenselijk gecombineerd worden met elkaar. Zo kun je zelf bepalen waar je naartoe gaat en hoeveel kilometers je aflegt. Uiteindelijk brengen de routes je weer veilig thuis bij het hotel.

Over Villa Nova

Bij Villa Nova wordt alles verzorgd door Renate Krans, die om in mentermen te blijven, de leidsels van Villa Nova strak in handen heeft. Villa Nova is geen ééndagsvlieg. Renate: “Deze villa dateert uit 1888 en was van de heer Verwer. Hij heeft dit dorpje Zorgvlied min of meer gesticht. De betekenis van Villa Nova is Nieuw Huis. En ik vind het al vanaf mijn vroegste jeugd het mooiste huis van het dorp. Mijn grootouders Jan en Geertje Krans runden een café in Zorgvlied, maar toen ze in 1952 Villa Nova konden kopen, stopten ze met het café en begonnen een vakantiepension. Hoewel in die tijd nog lang niet iedereen een auto had, wisten de mensen toch al snel hun weg hierheen te vinden. Mijn grootouders maakten een succes van de zaak en bouwden nog een stuk aan het hotel.”

“Hoewel het enorm veel werk is om een hotel te runnen en het werk nooit klaar is, waren mijn ouders heel enthousiast en zij hebben eind jaren tachtig dan ook het hotel overgenomen. In 1998 stapten mijn broer Johan en ik in het bedrijf bij mijn ouders Jan en Jennie. In 2016 is mijn broer een andere uitdaging aangegaan en in 2017 heb ik het hotel helemaal overgenomen. Daar waren mijn ouders best blij mee, want het hotel is ook hun levenswerk. Ze werken overigens nog volop mee, want mijn moeder verzorgt het ontbijt voor de gasten en mijn vader doet de stallen.”

Haar ouders wonen in een huis naast de stallen en Renate huist met partner Mark in het oude gedeelte van Villa Nova. Sinds 2005 zijn er ook menners en ruiters met paarden welkom bij Villa Nova. “Dat bleek een groot succes. Ik denk dat mensen worden aangetrokken door ons complete plaatje: een goed bed, ook voor de paarden in de stallen. Mijn vader heeft veel ervaring met paarden en heeft er echt kijk op. Als er iets aan de hand is, trekt hij meteen aan de bel. Daarnaast hoeven de menners of ruiters de deur niet meer uit als ze een lange rit hebben gemaakt. Ze kunnen hier eten en drinken.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over Villa Nova én het MenSport & Showpaard Men- en ruiterarrangement op de website


Afbeelding
Afbeelding