Afbeelding

Tien cursisten geslaagd in Oosterend

Recreatie

Tijdens de afgelopen voorjaarsvakantie heeft Puur Terschelling met succes een menweek georganiseerd in Oosterend, waar elf enthousiaste en gedreven cursisten hebben deelgenomen aan de mencursus, gericht op aangespannen rijden.

De cursisten hebben blijk gegeven van toewijding en doorzettingsvermogen tijdens de praktijkgerichte mencursus in Oosterend. Het mendiploma, dat bestaat uit zowel theoretische als praktische elementen, vereiste het beheersen van basistechnieken tot het geavanceerde Achenbach-systeem. 

Het theoretische component was in 2023 al succesvol online afgerond door alle deelnemers.

Hoog niveau

Onder de deelnemers viel een opvallend hoog niveau van prestaties op, wat een waardevolle aanwinst betekent voor de wereld van het mennen. Trots op deze prestaties verklaarde Jochem Bierema van Puur Terschelling: “We zijn ontzettend trots op alle geslaagde cursisten. Ze hebben niet alleen hun theoretische kennis bewezen, maar ook hun vaardigheden in de praktijk laten zien aan examinator van de Stichting Rijvaardigheidsbewijzen Ruiter en menner (SRR) de Heer Peter Rehorst.” 

Geslaagden

Tijdens de afsluitende examenuitslag werden de certificaten uitgereikt aan de tien geslaagde cursisten: Paul Bol, Odette van der Lans Bol, Loes Huising Huberts, Jane Wever, Sanne Roest, Britt Moleveld, Jose Bosch, Lotte Stallinga, Esther Stallinga en Mirthe Bruinsma.

Eén cursist heeft nog wat meer praktijk ervaring nodig. De trotse instructrice Greetje Tackenberg de Koning was getuige van de prestaties van de cursisten, die terugkeken op een uitdagende maar uiterst lonende week die ze gezamenlijk hadden doorstaan.

Bron: Puur Terschelling