Afbeelding
Foto: Isa Wessels

Column Meike Paridaans: recreatie ondergeschoven kindje?

Recreatie

Mensport 2 is deze week bij de abonnees thuis bezorgd. 


Meike Paridaans, Communityredacteur van MenSport vertelt in haar column wat we van dit nummer mogen verwachten. 

“Voor dit nummer gingen we op bezoek bij Irma Voorn, die samen met haar man Albert, winnaar van een zilveren olympische medaille springen, de overstap heeft gemaakt naar de traditionele mensport. Daarnaast won ze de MenSport trofee van 2022 én ze is sinds februari bestuurslid van de NVTG. Een inspirerend persoon waarmee we iedereen graag kennis willen laten maken! 

Verder gingen we met abonnee Lisa KleinJan naar les bij Tonnie Cazemier. Lisa maakt zich met Kobus op voor hun internationale debuut en wilde aan de verzameling werken. Daarmee ging ze met Tonnie aan de slag. We gingen ook in gesprek met selfmade woman Anne Zaayer, over haar traject naar de top, haar doelen, haar team en haar paarden en pony’s. We spraken de Belgische vierspanrijder Julien Vanhoenacker over zijn favoriete type menpony, we gingen langs bij de super fanatieke familie Leliveld en we reden een mooie route door het Sprielderbos.

Evert Ipenburg werd tijdens de algemene ledenvergadering van de NVTG benoemd tot erelid. Je vindt zijn ‘levensverhaal’ op pagina 35. Verder laten we je meekijken met de Working Equitation-clinic van de Stichting Shetlander Menritten én in dit nummer staan drie verschillende artikelen met de meest opvallende deelnemers aan de Strijd der Districten 2023.

Binnen de mensport is de portefeuille ‘Recreatie’ geregeld het ondergeschoven kindje van een mendistrict en voor de recreatieve menners is het vaak onduidelijk wat het mendistrict daadwerkelijk voor ze doet. In dit nummer laten we Wilfried Lempens van het KNHS Mendistrict Zuid aan het woord. Hij heeft, na zijn voorzitterschap van twee termijnen, de portefeuille ‘Recreatie’ onder zijn hoede genomen. Hij vertelt onder andere hoe hij zich inzet voor de recreatieve menners onder ons.

Ik wens je heel veel leesplezier en alvast een fijn outdoor seizoen.”

Meike Paridaans

PS: Ben je geen abonnee, maar wil je Mensport 2 toch graag ontvangen? Je bestelt hem heel gemakkelijk online.

Afbeelding