Afbeelding
Foto: Willeke Koopman

Lara Davids: “Tasha is overal voor te porren, maar voor de wagen is ze in haar element”

Recreatie

De 27-jarige Lara Davids uit Nieuwkoop heeft altijd gereden, en is nog steeds ook in het zadel te vinden. Maar mennen, dat vindt ze uiteindelijk toch leuker, bekent ze. Ze mende fanatiek met Shetlanders en de pony’s en zij hadden veel plezier in met name vaardigheidswedstrijden en minimarathons. Nu is ze achter en op haar Fjordenpaard Tasha te vinden.

“Toen de Shetlanders in 2019 verkocht werden, kwam er een jonge Fjord, Tasha. Ik wilde dat ze goed betuigd zou worden, maar aan de andere kant leek het me ook geweldig om haar zelf op te leiden. Mijn instructeur Berry van den Bosch had er alle vertrouwen in dat ik het wel zou kunnen, en dus heb ik haar langzaamaan beleerd, in kleine stapjes, met hulp van mijn vader en verzorgsters. Tasha pakte het geweldig op; ze was heel chill en een voorbeeldige leerling!”

Veelzijdig

Lara omschrijft haar inmiddels bijna 6-jarige Tasha als een vrolijk paard. Ze vindt het rijden onder het zadel leuk, maar wordt nóg blijer en enthousiaster als ze voor de wagen loopt. “Als ik erop zit, vindt ze dat prima; we rijden veel buiten, dressuurmatig, en een sprongetje maken doet ze ook geweldig. Laatst hebben we zelfs meegedaan aan een crossles. Maar het aangespannen werk is helemaal haar ding; ze luistert goed en is heel werkwillig.”

Beter worden


Lara en Tasha op Horse Event

Beide disciplines pakt Lara serieus op met Tasha. “Ik vind het belangrijk en leuk om te verbeteren. Zo heeft ze nog wel wat moeite met de balans in de galop voor de wagen, maar dat gaat steeds beter. En dat stimuleert mij dan om haar nog meer te helpen om te verbeteren.”

Het duo doet af en toe mee aan dressuur- en vaardigheidswedstrijden en heeft ook een minimarathon meegepakt. “Mijn doel is om te starten in de samengestelde mensport. Ik denk dat Tasha dat kan; ze krijgt natuurlijk ook steeds meer conditie, en als ik enthousiast ben, wordt zij dat ook! Heel leuk als je paard je zo goed aanvoelt!”

Optreden

Lara en Tasha op de Go Social Party

Een mooi voorbeeld van vertrouwen in elkaar hebben, is het feit dat Tasha zich op Horse Event - tijdens het kinderweekend - fijn richtte op haar eigenaresse. “Ze was niet geïmponeerd door het vele publiek of door de hele entourage. Ze deed het echt heel erg goed, ik was enorm trots op haar! Ze heeft ook opgetreden op de Go Social Party, waar ik heb uitgelegd hoe wij werken. En ook dat vond ze helemaal fantastisch.”

Geluksvogel

Naast Tasha heeft Lara ook nog de jonge Fjord Wick gekocht. “Hij moet nog drie jaar worden; ik heb hem gekocht als veulen, van een vriendin. Als ik mijn twee blondies zie grazen in de wei, besef ik heel goed wat voor een geluksvogel ik ben ... Wie weet kan ik ze ooit samen inspannen ...” (cd)

Ben je benieuwd naar de belevenissen van Lara, Tasha en Wick? Volg Lara’s Insta account via Lara Davids, Menteam Vilaro (@_vilaro) | Instagram

Foto’s: Willeke Koopman en Hocus Focus

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding