IJsbrand Chardon (NED) in Stuttgart 2023
© DigiShots
IJsbrand Chardon (NED) in Stuttgart 2023 © DigiShots Leanjo de Koster

IJsbrand Chardon en Koos de Ronde twee en drie in Stuttgart

Sport

De menners van TeamNL, IJsbrand Charden en Koos de Ronde, zijn in de wereldbekerwedstrijd in Stuttgart op de plaatsen twee en drie geëindigd. In de drive-off moesten ze hun ‘eeuwige’ concurrent Boyd Exell voor laten gaan. 

In de drive-off in de wereldbekerwedstrijd van Stuttgart viel er een balk op het eerste poortje bij IJsbrand Chardon en zijn vierspan. Met een tijd van 160.38 seconden waren er kansen voor de overwinning.
Boyd Exell, die vorige week ook al won in Maastricht, kreeg ook een vallende bal maar was wel vier seconden sneller dan Chardon. Koos de Ronde miste een poort, waardoor hij een volte moest maken om zijn weg te vervolgen. Vervolgens kreeg hij te maken met materiaalpech en werd derde op flinke achterstand van Exell en Chardon.

Met twee keer de volle tien punten gaat Exell aan de leiding in het tussenklassement van de wereldbeker. IJsbrand Chardon volgt met 14 punten op de tweede plaats voor Koos de Ronde met 12 punten.

Reactie Boyd Exell

“Stuttgart heeft een geweldige sfeer met een goed opgeleid rijdend publiek. Dit is de plek waar het Wereldbeker mennen is begonnen, dus het betekent veel om hier te zijn. Het parcours vroeg om veel snelheid. Michael Brauchle reed als eerste een snelle tijd en een foutloze ronde, dus dat maakte de druk gelijk hoog. IJsbrand had slechts één seconde voorsprong op hem en ook Koos was razendsnel. Gelukkig zijn mijn paarden snel op de lange lijnen en in de technischere lijnen. Het zijn onwijs briljante paarden”, aldus Boyd Exell.

Klik hier voor de resultaten

Bron: KNHS & FEI
Foto: Digishots