Jan Devaere
Jan Devaere Foto: Krisztina Horváth

Jan Devaere in FEI Driving Committee: “Boeiende jaren voor de deur”

Sport

De Belgische level 4 Steward en level 2 Technical Delegate Jan Devaere is aangesteld als het nieuwe lid van de FEI Driving Committee. Devaere vervangt Jeroen Houterman, die sinds 2019 lid was.

Drie kandidaten meldden zich aan om de zetel van het vertrekkende lid te vervullen. Naast Devaere waren dat Andrew Counsell (GBR) en Josef Heisterkamp (GER).

Boeiende jaren

Jan is erg tevreden dat hij het uiteindelijk haalde: “Er staan een paar boeiende jaren voor de deur voor de mensport, en ik zal proberen om hier met mijn 25 jaar ervaring in de internationale sport, een steentje aan bij te dragen.”

Hij doelt daarmee onder andere op de recente peiling die gehouden werd voor de menners over de formats voor het WK. “Daarover zullen beslissingen genomen moeten worden. Daarnaast blijft het welzijn van de paarden van groot belang en we zullen zeker ook onze hoofden moeten buigen over hoe we de sport nog aantrekkelijker kunnen maken de komende 5 jaar. Daarnaast moeten we blijven werken aan de opleidingen voor de officials, om zo het niveau nog meer op te krikken. Ikzelf blijf trouwens mijn functie als official uitoefenen, en wil zo snel mogelijk Level 3 Technical Delegate worden. Dat betekent dat ik nog meer verantwoordelijkheid zal dragen, en nog meer werk zal hebben, maar zo blijf ik wel op de hoogte van het reilen en zeilen op het terrein.”

Bron: KBRSF
Foto: Krisztina Horváth