Afbeelding
Foto: DigiShots

SWM Gaasterland in 2024 als CAI en NK

Sport

In het Friese Gaasterland wordt volgend jaar van 27 t/m 30 juni een internationale 2* en 3* wedstrijd voor pony’s enkel-, twee- en vierspannen en enkel- en tweespan paarden georganiseerd! Daarnaast wordt er tegelijkertijd het NK voor enkel- en tweespan paarden gehouden.

Toekomstbestendig

“Vorig jaar viel, naast de deelnemers van het NK, de opkomst wat tegen”, aldus de organisatie. “We zijn toen met z’n allen om de tafel gegaan om te kijken hoe we onze wedstrijd toekomstbestendiger kunnen maken. We hebben onder andere acht hindernissen, een super all-weather baan van 80 x 80 m en 79 vaste stallen.”

“Daarnaast hebben we als organisatie inmiddels behoorlijk wat ervaring met het organiseren van wedstrijden. Voor nationale menners is Gaasterland, door zijn locatie in Friesland, vaak een behoorlijk eind uit de richting. Voor internationale rijders is dat natuurlijk anders. Zij gaan vaker verder van huis. We hebben daarom besloten om volgend jaar internationale rubrieken uit te schrijven en we hebben wederom het NK voor de enkel- en tweespan paarden toegewezen gekregen.”

“Het is natuurlijk wel wat anders, het organiseren van een internationale wedstrijd. Maar er wordt van alle kanten bijgesprongen, dus dat is super leuk. We hebben er zin in!”

Bron: Hoefnet
Foto: Digishots

Klik hier voor meer informatie