Stan van Eijk
Stan van Eijk GEMMA JANSEN

DVI: Stan van Eijk voorlopig tweede

Sport

Nadat gisteren tijdens de veterinaire keuring bij DVI bijna alle paarden ‘fit to compete’ werden bevonden, vond vandaag de dressuur voor de tweespannen plaats. Tijdens de wedstrijd op het terrein van Boyd Exell in Valkenswaard reed een aantal Nederlandse menners in de kijker.

Zo stuurde meervoudig Nederlands Kampioen Stan van Eijk zijn twee bruinen naar de tweede plaats met een percentage van 68.7. Na een hele nette dressuurproef, waarin hij zijn paarden heel fijn voorstelde. Stan moest alleen Amely von Buchholtz voor laten gaan. De Duitse baronesse die uitkomt voor Argentinië is inmiddels de 70 jaar al gepasseerd, maar in de dressuur een hele serieuze concurrent. De derde plaats was voor de Duitser, Max Berlage met 66.5.

Jong Talent

Hij werd op de voet gevolgd door jong talent Anna de Ronde en de ervaren Ewoud Boom met allebei een percentage van 66.4. Voorlopig goed voor de vierde positie. Bij de beste tien komen we ook Sanny Hagen-Dijkhuis, Sandor van Vliet en Erik Evers tegen. Zaterdag gaan zij proberen hun positie op zijn minst te behouden en liefst nog te verbeteren tijdens de marathon. 

Hoe dan ook, Nederland lijkt te beschikken over een flink aantal getalenteerde tweespannen. Voor de parcoursen is overigens Josef Middendorf verantwoordelijk. Een goede graadmeter, want hij is dit ook voor de parcoursen op het WK in Italië in september van dit jaar.

Hele top aanwezig

Morgen, vrijdag, maken eerst de vierspannen nog hun opwachting in de dressuurring. Ook hiervoor staan grote namen ingeschreven, waaronder de regerend wereldkampioen Boyd Exell zelf. Onder de vierspanrijders is de gehele Nederlandse top vertegenwoordigd, met onder andere Koos de Ronde en Bram en IJsbrand Chardon. 

Ook de volledige Duitse vierspantop is aanwezig met onder meer Anna en Christoph Sandmann, Georg von Stein en Michael Brauchle. In totaal doen aan deze zesde editie van Driving Valkenswaard International 28 tweespannen en 29 vierspannen uit de hele wereld mee. Op zondag vindt het afsluitende onderdeel, de vaardigheid voor twee- en vierspannen plaats.

GJ voor MenSport
Overname zonder bronvermelding niet toegestaan

Boyd Exell