Afbeelding

SMW Rijssen in een nieuw jasjeel

Sport

In het eerste weekend van mei was het tijd voor de districtskampioenschappen SMW van mendistrict Oost, welke dit jaar werden gehouden in Rijssen op en rond de terreinen van manege Achter ’n Bos van de familie Ter Harmsel.

De organisatie had over deelnemers niet te klagen en er was dan ook een groot deelnemersveld, zodat er ook goed gevulde rubrieken waren voor het kampioenschap.

20-jarig jubileum

De dressuur en vaardigheid werden verreden op de vrijdag en de marathon op zaterdag. Ter ere van het twintigjarig jubileum was het op de vrijdagavond erg gezellig in de feesttent op het hoofdterrein. Na de briefing was er namelijk een happy hour met livemuziek en dat ging wel wat langer door dan een uurtje.

Vier van de zes marathonhindernissen waren te vinden op het hoofdterrein, zodat het voor het publiek aantrekkelijk was om de deelnemers te volgen.

Winst voor Jeanine Benschop

Hoewel Jeanine Benschop niet de hoogste dressuurscore behaalde in haar rubriek, was ze op de andere twee onderdelen wel de sterkste en kon zo de wedstrijd wel op haar naam schrijven in de rubriek enkelspan pony L. De kampioenstitel in deze rubriek ging naar Trientje Raatjes.

Opnieuw deelname aan het NK

In de klasse M enkelspan pony heeft Geert van Dijk zich rechtstreeks weten te plaatsen voor deelname aan het KNHS-kampioenschap later dit jaar. Naast een foutloze vaardigheid zette hij in zijn rubriek de beste resultaten neer in de dressuur en de marathon.

Mooie score voor Suzanne Roman

Suzanne Roman behaalde een prachtige dressuurscore in de rubriek enkelspan paard L. Tel daar een foutloze vaardigheid bij op en een mooie marathonuitslag en je haalt de kampioenstitel binnen met een mooie eindscore van 109.18 strafpunten. Richard Slump had zijn punten laten liggen in de dressuur en moest genoegen nemen met de tweede plek.

Dankzij een foutloze vaardigheid en een ijzersterke marathon ging de winst bij de enkelspan paarden klasse M naar Sjerp Bouma.

Veel meerspannen  

Zowel bij de pony’s als bij de paarden waren er veel dubbelspannen aanwezig. Met een heel klein verschil van minder dan één strafpunt ging in de klasse L pony’s de winst van de wedstrijd naar Dyonne van Beelen. Omdat Dyonne niet uitkomt voor district Oost, ging de kampioenstitel naar Eveline Roseboom.

In de klasse M waren de deelnemers aardig aan elkaar gewaagd en lagen de uitslagen redelijk dichtbij elkaar. Het beste resultaat werd neergezet door Dexter Biersteker. Op één hindernis na, reed hij overal de snelste tijd.

In de klasse Z ging de strijd vooral tussen Melanie van de Bunt en Sietske Flobbe. Sietske reed de snelste marathon, maar Melanie had een betere score in de dressuur en de vaardigheid, waardoor zij deze rubriek op haar naam mocht schrijven.

Herman Kroon overtuigend

Bij de tweespan paarden was er alleen een kampioenschap in de klasse M. Overtuigend kampioen in deze rubriek was Herman Kroon.

Ook de langspannen waren goed vertegenwoordigd, maar omdat veel deelnemers niet uit district Oost afkomstig waren of er onvoldoende deelnemers in een rubriek waren, was er hier geen kampioenschap.

De kampioenen op een rij:

  • Enkelspan pony L Trientje Raatjes
  • Enkelspan pony M Geert van Dijk
  • Dubbelspan pony L Eveline Roseboom Meel
  • Dubbelspan pony M Danielle van Tuijl
  • Dubbelspan pony Z Melanie van de Bunt
  • Enkelspan paard L Suzanne Roman
  • Enkelspan paard M Sjerp Bouma
  • Dubbelspan paard M Herman Kroon

Bron: Mensport, overname zonder schriftelijke toestemming en bronvermelding niet toegestaan.