Archieffoto
Archieffoto Gemma Jansen

DVI: dressuur Vierspannen Boyd Exel aan kop

Algemeen

Waren gisteren de tweespannen aan de beurt, vrijdag maakten de vierspannen hun opwachting in de dressuurring. Onder de vierspanrijders is de gehele Nederlandse top vertegenwoordigd, met onder andere Koos de Ronde en Bram en IJsbrand Chardon. Ook de volledige Duitse vierspantop is aanwezig met onder meer Mareike Harm, Anna en Christoph Sandmann, Georg von Stein en Michael Brauchle.

Onder de 50 strafpunten

Natuurlijk deed op eigen terrein ook regerend Wereldkampioen, Australiër Boyd Exell mee. Hij is heel druk geweest met de organisatie van de wedstrijd en liet door een onvoldoende voorbereiding toch wat steekjes vallen in de proef. Desalniettemin liet hij 40.45 noteren, voorlopig goed voor de eerste plaats. Vader en zoon Chardon bleven eveneens onder de 50 strafpunten, alsmede de Duitse Mareike Harm en Anna Sandmann. Het belooft de komende dagen dus nog een spannende strijd te worden.

Pittig en technisch

Koos de Ronde staat na één onderdeel op plaats twintig, op plaats negentien zien we Antonie ter Harmsel. De best presterende Belg was vandaag Glenn Geerts. Hij staat voorlopig met 52.37 op een achtste plek. Morgen verschijnt de eerste deelnemer om 10.00 uur aan de start voor de marathon. Hierin heeft Josef Middendorf gezorgd voor acht pittige en technische hindernissen. De weersvoorspellingen zijn goed en dat belooft dus mooie sport. Toeschouwers zijn van harte welkom en de toegang is gratis.

GJ voor MenSport
Overname zonder bronvermelding niet toegestaan