Afbeelding
Foto Gerben Olthof

Ingmar Veneman eerste Nederlands kampioene Para-mennen

Sport

Ermelo (KNHS) – Op het fraaie hoofdterrein van Paardenspektakel Beekbergen heeft TeamNL-rijdster Ingmar Veneman met haar paard Siglavy Linada het allereerste NK Para-mennen gewonnen. De ervaren menster uit Tweede Exloërmond verwees Aad van Marwijk en Dinja Steenkamp naar zilver en brons.

Ingmar Veneman legde de basis voor haar titel op vrijdag in de dressuur met een sterk gereden proef. Ze werd door alle juryleden unaniem op de eerste plaats gezet. In de marathon werd ze tweede achter Aad van Marwijk. Van Marwijk klom door zijn overwinning in de marathon op naar de zilveren positie. In de afsluitende vaardigheid vielen er tijdens de rit van Veneman slechts twee balletjes op de mooie graspiste, waardoor Ingmar Veneman en haar 16-jarige fitte schimmel als kampioenen door de finish kwamen.

Eerste NK

“Ik ben er heel blij mee. We hebben vele jaren de para-competitie gehad (de KNHS-Witte van Moort Para Mentrophy, red.) maar we hebben nog nooit een NK Para-mennen gehad. Ik hoop dat er nu meer mensen zijn die denken ‘oh, dat is leuk’. De ambiance hier in Beekbergen was heel goed. Het was zo gaaf om hier te rijden”, meldt de kersverse kampioene na de huldiging.
Voor Ingmar Veneman zit het seizoen er nog niet op: “We zijn ook geselecteerd voor de Hippiade, zowel voor de vaardigheid als voor de dressuur. Daar doen we dus aan mee. En zoals mijn paard nu loopt heb ik daar wel positieve kansen!”

Eindstand NK Para-mennen

1. Ingmar Veneman (Tweede Exloërmond) – 140.04
2. Aad van Marwijk (Hoenderloo) – 156.52
3. Dinja Steenkamp (Bussum) – 165.05

Bron: KNHS