Brent Janssen werd tweede in de marathon
Brent Janssen werd tweede in de marathon Hans Zumbrink

EK Jeugd Hongarije: TeamNL nog steeds aan de leiding!

Sport

Een spannende dag vandaag in Hongarije met de marathon op het programma. Vanmorgen regende het pijpenstelen, gelukkig klaarde het weer in de loop van de ochtend op. Team Nl heeft wederom geweldig gepresteerd en hun eerste plaats vast weten te houden.

Chef d’equipe Hans Zumbrink is onverminderd enthousiast. “Het was wederom een uitstekende dag. We hebben onze eerste plek met verve verdedigd en staan nog steeds bovenaan. Weliswaar met slechts met drie punten voorsprong, dus één bal, op de Duitsers, maar de Zweden stonden gisteren dicht bij ons en hebben nu een achterstand van zestien punten.”

Geen geklaag

“Toen de deelnemers van start gingen, regende het behoorlijk. De eerste paar konden er goed doorheen rijden, maar toen werd het parcours toch wat modderig en glad. Gelukkig klaarde het al snel op en toen was de bodem al snel weer goed en voor iedereen hetzelfde om te rijden. Wel zo eerlijk. De hindernissen waren mooi gebouwd; enkele waren technisch en andere stonden wat ruimer opgesteld en de brug was voor sommige pony’s wat spannend. In het overleg na afloop heb ik niemand, ook niet van de andere landen, horen klagen over de marathon. Dus dat is een goed teken!”

Jur eerste in de marathon

“Jur Baijens en zijn Iwan presteerden fantastisch en werden eerste bij de Junioren. Bij de U25 Enkelspan heeft Brent Janssen met Hielke heel sterk gereden en werd tweede, net als in de dressuur. Lisanne van Meerten is in deze categorie zesde geworden met Justine en staat over twee onderdelen nog steeds op de derde plaats. Evy van Oort werd in de rubriek Children eerste in de dressuur, maar mist dan duidelijk nog wat ervaring in zo’n marathon. Helemaal niet erg, want zowel haar pony als zijzelf hebben veel potentie en kunnen alleen maar groeien.”

Anouk en Jorn klimmen omhoog

“Anouk de Haas en Jorn van Olst zijn in de U25 Tweespan eerste en tweede geworden in de marathon en gaan nu in deze rubriek aan de leiding. Geweldig natuurlijk! Vandaag hebben we geprobeerd iedereen te volgen en bij te houden en natuurlijk was ik met de hele club de hele dag aan het rekenen of het ons lukte om onze eerste plaats vast te houden. Dat maakt het allemaal extra spannend en leuk.”

Hoofd koel houden

“De prijsuitreiking van de marathon heeft zojuist plaatsgevonden. Dit gebeurde op de brug, die is vernoemd naar de onlangs in België tijdens een wedstrijd verongelukte groom Evi Vandersmissen. Dan zie je duidelijk dat menners één grote familie zijn en collectief meeleven met zo’n verdriet. De opdracht voor morgen voor de rijders is het hoofd koel houden en vanaf de zijkant niet teveel druk op die rijders te leggen, want dat werkt averechts. Mijn indruk van het vaardigheidsparcours is dat het goed te doen is, maar wel enkele technische lijnen heeft. Ik heb veel vertrouwen en we gaan het zien morgen!”

“Wordt vervolgd”

GJ voor MenSport
Geen overname zonder bronvermelding