Het gouden team bij elkaar.
Het gouden team bij elkaar.

EK Jeugd Hongarije: Drie gouden medailles!

Sport

Ondanks de geringe voorsprong na gisteren heeft TeamNL vandaag in de vaardigheid dapper stand gehouden en beslag gelegd op de gouden teammedaille. Daar bovenop behaalden Renate Provoost en Jorn van Olst ook nog een gouden medaille.

Hans Zumbrink is helemaal tevreden: “Mooier kan natuurlijk niet. Wat een geweldig resultaat. Vorig jaar haalde het team zilver en nu goud! We begonnen vandaag met een kleine voorsprong. De deelnemers in de rubriek Children verspeelden slechts 0,5 punt. In de Junioren had Renate met Quibus in de vaardigheid één balletje, maar dat kon zij zichzelf veroorloven. Larissa Jansma viel net naast het podium met een vierde plaats, maar ook een geweldige prestatie! Jur Baijens eindigde op de zesde plek en Lotte reed een vaardigheid uit het boekje. Je kon duidelijk zien dat alle spanning weg was. Hierin werd ze vierde en uiteindelijk in het algemeen klassement zevende.”

Vreselijk hard

“In de U25 Enkelspan ging Brent Janssen in de vaardigheid zo vreselijk hard met Hielke, dat ik mijn adem inhield en dacht: ‘Doe nou rustig aan!’ Maar hij wist precies wat hij deed en reed voor wat hij waard was. Met een eerste plek in die vaardigheid en een zilveren medaille in het algemeen klassement. Lisanne van Meerten beet zich vast in haar derde plaats en dat lukte met een foutloze vaardigheid. De gouden medaille van Jorn van Olst in de U25 Tweespan is natuurlijk ook super. Na de autopech bij Frankfurt, een hele nacht doorrijden om nog hier te komen en daardoor niet helemaal de dressuurproef laten zien die hij anders zou hebben neergezet. Is hij omhoog geklommen in de marathon en heeft het geweldig afgemaakt in de vaardigheid.”

Geen stress

“In zijn rubriek reed ook Anouk de Haas. Ze baalde natuurlijk enorm van haar balletje, maar gunde Jorn zijn medaille. Dat is deze week ook echt de spirit geweest; elkaar het beste gunnen. Wat voor het team ook belangrijk was, was de begeleiding door Wim en Jeanette Veldboom. Zij hadden voor iedereen die wat kwijt wilde een luisterend oor en dat was heel fijn. Voorafgaande aan de vaardigheid is er gezamenlijk verkend en werden alle deelnemers nog even extra begeleid door Bram Chardon en Christiaan Provoost. Hierdoor was er dus geen tijd voor stress. De prijsuitreiking is nu achter de rug en de organisatie heeft een afscheidsetentje georganiseerd in een lokaal restaurant, zo kunnen we met z’n allen de wedstrijd gezellig afsluiten.”

GJ voor MenSport
Geen overname zonder bronvermelding