Saskia Siebers met Axel
Saskia Siebers met Axel GJ

WK Enkelspan: Goud voor Saskia Siebers, zilver voor Team NL.

Sport

Vandaag vond de spannende afsluiting plaats van het WK Enkelspan in het Franse Le Pin du Haras. Saskia Siebers hield het hoofd koel en stuurde in het beslist lastige vaardigheidsparcours haar Axel fijn rond en dat leverde haar de gouden medaille op.

Haar tweede op dit niveau en dat is in de geschiedenis van het WK Enkelspan een regelrechte primeur. De kunst is natuurlijk om je kalmte te bewaren als het erop aan komt en dat kan Saskia als geen ander, zo bleek maar weer. Dat ging de gedoodverfde favoriet, Marion Vignaud duidelijk moeilijker af. In haar parcours rolden maar liefst drie balletjes naar beneden. Daarmee veranderde haar eerste plek naar een tweede in het totaal klassement. De voorspong van het Franse team bleek te groot om nog te kunnen veranderen, maar de prestatie van het Nederlandse team was goed voor zilver.

Verrassing

De verrassing van deze wedstrijd was toch wel Eline Houterman. Die zich na de dressuur steeds iets verder opwerkte met haar Fino Uno Toltien. Ze bleef in de vaardigheid zowel foutloos als binnen de tijd en mocht uiteindelijk van de 75 deelnemers als vijfde opstellen. Haar instructrice Kelly Houtappels-Bruder kreeg met Flip aan het einde van de wedstrijd brons omgehangen. Met een zesde plaats in het grote deelnemersveld tekende Laure Philippot voor het beste Belgische resultaat met Galen V. 

GJ voor MenSport
Geen overname zonder bronvermelding