.
. Foto: Liz Gregg

Start Vierspannen WK Pratoni del Vivaro

Sport

Vandaag begint de dressuur van het WK Vierspannen in het Italiaanse Pratoni del Vivaro. Op deze prachtige locatie vond in 1960 de eventing van de Olympische Spelen Rome plaats en in 1988 de eventing van het Wereldkampioenschap in Rome.

Twee dagen dressuur

Vandaag rijden de individueel startende Hans Heus en Antonie ter Harmsel, Koos de Ronde zet vast een score neer voor het team. Morgen rijden Bram Chardon en IJsbrand Chardon voor het team en start Mark Weusthof individueel.

IJsbrand’s 19e WK

Omdat Pratoni in Italië net iets verder weg is dan de afstand die de Chardons gewend zijn naar Hongarije, hebben ze twee dagen over de reis gedaan, met een tussenstop. IJsbrand Chardon ging tussen 1982 en nu al 18 keer van start op een wereldkampioenschap. Dit wordt de 19e keer. Van deze 18x won hij met Nederland 10 keer goud. 

Gouden medaille?

“En hij is nog steeds ongelooflijk gemotiveerd. Een groot voorbeeld en inspiratie”, zegt Bram. Voor hem is dit na Tryon in 2018 waar Nederland tweede werd met het team het tweede WK. “En met Aken is het de tweede wedstrijd met onze zoon aan boord”, zegt Bram, “ik hoop dat ik hem een gouden medaille kan laten zien!”

De 9-jarige Idool gaat hopelijk bij Bram weer opvallen en de show maken in zijn dressuurspan, samen met Floriano, Juventus en Generaal. James Bond is de marathon-specialist voor zaterdag.

Ook Koos de Ronde won met het team al vijf keer goud op een WK.

Klik hier voor alle startlijsten en uitslagen