Afbeelding
Gerben Olthof

Feestelijke afsluiting outdoor seizoen op SGWM Hengelo

Sport

In het Gelderse Hengelo bij menvereniging In Stap en Draf werd afgelopen weekend het outdoor seizoen samengesteld mennen afgesloten. Met fijne temperaturen, een stralende zon en een bomvol deelnemersveld, had dit niet mooier gekund.

In totaal stonden er 97 deelnemende combinaties te trappelen om hun seizoen af te sluiten. Met nog een lange wachtlijst achter de hand, kon dit geen groter compliment voor de organisatie zijn. Dit alles op een grote, perfecte locatie met ruime stallen en voldoende ruimte om te overnachten voor de deelnemers. Er lagen drie strakke dressuurringen klaar en twee vaardigheidsparcoursen één voor klasse L en één voor klasse M/Z. 

Onduidelijke jurering

Op zaterdag kon men zich, na een ruim losrijdveld, melden bij de ringmeester. Dressuurpunten die, ondanks de veelbelovende verwachtingen, toch weer erg uiteenliepen, tussen de zittende juryleden. In de wandelgangen werd dan ook uitgesproken naar elkaar dat er hevig verlangd wordt naar één duidelijke lijn waar deelnemers zich op kunnen richten en naar kunnen gaan trainen. 

Mooi vaardigheidsparours van Hanne-Louise de Koning 

Voor de vaardigheid had parcours bouwer Hanne-Louise de Koning een mooie vaardigheid weggezet, met technische elementen en strakke lijnen. Zes van de 97 deelnemers wisten zich staande te houden en binnen de toegestane tijd in hun rubriek te blijven. De kop was eraf en de eerste tussenstanden gezet.

Veel publiek bij de marathon

De zeven hindernissen waren afwisselend en dicht bij elkaar gebouwd. Voor het publiek dat op zondag nieuwsgierig toegestroomd kwam, was dit super te volgen. Hindernis vijf was vrijgesteld voor de klasse L en M en deze klasses volstonden met alleen een ronde te rijden aan de buitenkant van de hindernis. Hindernis zeven was de spectaculaire afsluiter. 

De waterbak was ruim opgezet met lijnen waarbij de deelnemers vol gas over konden steken. Voor de fotograven en publiek dé plek om de deelnemers toe te juichen. Er deden zich gelukkig geen grote ongelukken voor en aan het eind van de volle dag kon men paarden, deelnemers en wagens weer veilig op hun plek vinden. 

Feestelijke afsluiting in het café

Naast de strijd die ze met elkaar aangaan, werd er dit weekend ook goed gefeest met elkaar. De Brabanders waren te vinden met een zestigtal menners en grooms, afkomstig uit verschillende teams, bij eetcafé Jansen & Jansen in Hengelo waar een speciaal menu werd samengesteld voor de groep, die ze traditiegetrouw samen zo afsluiten. Met een hapje en een drankje werden herinneringen opgehaald van het afgelopen seizoen en alvast vooruit geblikt naar het volgende jaar. 

Op diverse tafels draaiden telefoons overuren, om ook op de hoogte te blijven van de eerste indoor van dit jaar in ‘’ de Meern.’’ Ook de verjaardag van Joris Lauwers werd luidkeels en met een spuitfontein door het hele gezelschap bezongen. 

Douchen :)!

Moe, voldaan en vies maar met een ontzettende grote lach reden de laatste deelnemers zondagavond het terrein ‘De Hietmaat’ af. Vooral vies, want het ontbreken van douches wordt toch als een groot gemis onder de deelnemers gezien. Dit is dan ook het enige aandachtpuntje dat de deelnemers van deze laatste outdoor 2022 konden bedenken. 

Op naar indoorseizoen

Een gedeelte van de teams gaat zich opmaken voor het inmiddels gestarte indoor seizoen, terwijl de rest zich deze winter gaat richten op het verfijnen en verbeteren van hun combinatie. 

Geschreven door A. de Frel.

‘Bron: MenSport, overname zonder schriftelijke toestemming en bronvermelding niet toegestaan.

Afbeelding