Bram Chardon of Nederlands during the day 6 of Rolex Grand Slam of Show Jumping on December 11, 2022 in Geneva, Switzerland. (Photo by Pierre Costabadie/Icon Sport)
Bram Chardon of Nederlands during the day 6 of Rolex Grand Slam of Show Jumping on December 11, 2022 in Geneva, Switzerland. (Photo by Pierre Costabadie/Icon Sport) Scoop Dyga

WB-wedstrijd Genève - Bram Chardon op stoom met kampioensspan

Sport

Alle deelnemers aan het wereldbekerseizoen 2022-2023 kwamen al in actie in de voorgaande wedstrijden. Alleen de man die vorig seizoen als kampioen werd gehuldigd had zijn span nog niet gepresenteerd. Afgelopen weekend in Genève liet Bram Chardon zien dat er opnieuw duchtig rekening met hem gehouden moet worden.

De 29-jarige menner uit Schipluiden reed met hetzelfde span als waar hij begin dit jaar in Bordeaux de wereldbeker binnenhaalde: Dreef Inca, Dreef Kapitany, Favory Farao en Kendi. Michael Brauchle en Dries Degrieck waren geen partij in de drive-off en mochten zich als tweede en derde opstellen.

Toch drive-off

In de opwarmrondes zaterdag zette Bram twee foutloze en snelle rondes neer. Door die winst mocht hij zondag als laatste menner van start. Hij zat er in het begin niet lekker in; er viel een bal en hij verloor nog meer tijd door een langere lijn te rijden. Maar in het tweede gedeelte herpakte de menner zich, waardoor hij als tweede de drive-off mocht rijden.

“Gaaf rondje”

In de drive-off reed Bram foutloos naar de winnende tijd. “In de winning round was ik zelf weer wat scherper en de paarden waren ook direct alert. We kwamen lekker in de flow en ik voelde de routine in mijn span terugkomen. Het was een gaaf rondje”, stelt Bram Chardon tevreden vast, de eerste tien punten zijn alvast binnen, dat is fijn.” 

London Olympia

Dinsdagavond vertrekt Bram Chardon alweer naar Londen voor zijn tweede wereldbekerwedstrijd, waar hij het opneemt tegen Dries Degrieck (BEL), Chester Weber (USA), Benjamin Aillaud (FRA) en Koos de Ronde (NED). Daniel Naprous (GBR) en Boyd Exell (AUS) starten daar met een wildcard. 

Uitslag van de Wereldbeker-wedstrijd vierspannen Genève.

KNHS/MenSport | Foto: Scoop Dyga