Koos de Ronde op CAI Beekbergen 2022
Koos de Ronde op CAI Beekbergen 2022 Koos de Ronde op CAI Beekbergen (foto: Wilco van Driessen)

CAI Beekbergen krijgt landenwedstrijd in 2023

Sport

CAI Beekbergen is een populaire wedstrijd bij (inter)nationale deelnemers én bij het publiek. De organisatie werkt er hard aan om de wedstrijd naar een nog hoger plan te tillen en mag voor de 34e editie volgend jaar een landenwedstrijd uitschrijven. Daarnaast heeft Beekbergen zich kandidaat gesteld voor het WK tweespannen in 2025.

In 2023 krijgt de wedstrijd dus de hoogste - want CAIO4* - status voor vierspannen, waardoor het marathontraject nu uit acht hindernissen bestaat. Een land mag maar één CAIO per jaar organiseren, en aan Beekbergen dus de eer. Ook de individuele menners strijden uiteraard om de hoogste ereplaatsen.

WK Tweespannen 2025?


Foto: Martin Hölle op CAI Beekbergen 2022 - Wilco van Driessen

Ook bij de tweespannen is er altijd een groot en kwaliteitsvol deelnemersveld. Gastvrouw en organisator Mieke van Tergouw is oud-wereldkampioene tweespannen en was jarenlang een vaste waarde in het Nederlands team. Nu zij zelf niet meer actief is in de wedstrijdsport vindt ze de tijd rijp om een wereldkampioenschap in haar favoriete discipline te organiseren. 

Bekendmaking in juni

Komend jaar wordt het WK in het Franse Le Pin au Haras verreden, maar voor 2025 heeft Beekbergen zich kandidaat gesteld. Naar verwachting maakt de FEI in juni 2023 bekend of de kandidatuur van Beekbergen wordt gehonoreerd.

NK Vierspannen en paramennen

Het CAIO4* in Beekbergen is van 27 tot en met 30 juli 2023. Behalve de internationale wedstrijden strijden de Nederlandse vierspanmenners en de paramenners om het Nederlands kampioenschap. 

Gratis entree

Zoals alle voorgaande jaren is de entree ook tijdens deze 34e editie gratis. 

Persbericht St. Internationale Menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn | Foto: CAI Beekbergen/Wilco van Driessen

Website: www.caibeekbergen.nl 

 Martin Hölle op CAI Beekbergen 2022