Afbeelding
Foto: Lenus van der Broek

Tinnen Menner voor Wilma Reijenga

Sport

De indoorcompetitie Horses2Fly, de KFPS-sportcompetitie voor Friese paarden, wordt in de winter verreden met selectiewedstrijden door heel het land en duurt van oktober tot de finale op 17, 18 en 19 februari in de manege De Caprilli in Sonnega. 

Deze wedstrijden zijn er voor zowel dressuur als mennen.

Stilstaan bij dierenwelzijn

“Ik wil even stilstaan bij het dierenwelzijn dat op dit moment erg hoog op de agenda staat en hierdoor de paardensport onder een vergrootglas plaatst. Iedere wedstrijdorganisatie heeft hiermee te maken en wij vragen begrip hiervoor zodat we met zijn allen nog lang van onze gezamenlijke hobby mogen genieten”, aldus Johan Hielkema, voorzitter van de KFPS Horses2Fly sportcompetitie.

Tinnen Menner

Naast de Zilveren Zweep als stimulatie van de dressuursport voor ruiters, wordt er ook gereden om de ‘Tinnen Menner’ als stimulering voor de mensport op wedstrijdniveau. De groep menners startte vrijdag in de klasse B, L, M, Z en ZZ op vrijdagavond.

Tweede keer

Algemeen kampioen werd voor de tweede achtereenvolgende keer Wilma Reijenga met Jonas van de Miedweg. Zij is lid van de Menvereniging De Oorsprong en kwam uit in de klasse M. In de klasse B won Leslie Agricola met Hidde fan Skarren, terwijl Daniëlla Smit de hoogste punten vergaarde in de klasse L. Ria Hettinga won de klasse Z; Abe Brandsma de klasse ZZ.