Afbeelding
Bianca Douwes

Het is bijna zover: CAI Exloo

Sport

Volgende week is het zover, de internationale menwedstrijd in Exloo. Dit is de generale repetitie voor het EK vierspannen en het WK paramennen dat in augustus in Exloo verreden wordt.

Hoewel Exloo pas de tweede internationale meewedstrijd van het seizoen is, hebben 150 deelnemers zich aangemeld. Zij komen onder andere uit Spanje, Duitsland, Denemarken, Australië, België, Oostenrijk, Noorwegen, Italië en Nederland. Ruim de helft van de deelnemers (80) komt uit eigen land. 

Aanpassingen uitproberen

De organisatie is de afgelopen maanden druk geweest met de renovatie van het terrein. Er zijn nieuwe hindernissen gebouwd en voor het publiek zijn de marathonhindernissen nu op loopafstand van elkaar. Deelnemers van het EK en WK kunnen de aanpassingen volgende week al uitproberen. 

Het programma start donderdag met de dressuur voor de enkelspannen en paramenners. Vrijdag rijden de twee- en vierspannen de dressuurproef. Omdat het programma propvol zit, begint de marathon zaterdag 25 maart al om 8:00 uur. Zondag staan er twee vaardigheidsparcoursen in de grote zandbaan. 

Publiek is van harte welkom. Toegang is alle dagen gratis.
Kijk voor het volledige deelnemersveld en de live scores op hoefnet.nl

Bron: Persbericht

Foto: Bianca Douwes