Afbeelding
Lenus van der Broek

Friese zomercompetitie trapt af in Noordwolde

Sport

Dit jaar organiseerde Menvereniging Noordwolde de eerste marathonwedstrijd voor paarden en pony’s van de Friese Zomercompetitie 2023. De wedstrijd vond zaterdag plaats rondom “De Menkaampe” van de menvereniging. 

Ruim 40 deelnemers legden onder ideale weersomstandigheden het parcours af met drie hindernissen op route en vier hindernissen met waterbak op de Menkaampe.

Veiligheid en dierenwelzijn

De menners reden volgens de KNHS-richtlijnen en het dragen van een cap en bodyprotector waren verplicht. Ook werd aandacht geschonken aan de diervriendelijkheid. Halverwege de wedstrijd werden paarden en pony’s gecontroleerd door een dierenarts. Het parcours werd gebouwd door parcoursbouwer Johan Post. 

Familie Dekker


De familie Dekker was goed vertegenwoordigd, Anieke (32) en Melanie (30) namen deel in de rubriek enkelspan pony’s en vader Gert Jan Dekker met een tweespan pony’s. De dochters - die in de middenmoot van de rubriek eindigden - kregen het mennen al vroeg onder de knie van vader, die eerste werd in de dubbelspan pony’s. De familie Dekker beleeft veel plezier aan deze sport. 


Er waren ook vier deelnemers in de rubriek vierspan, waaronder Klaas Kraan met Friese paarden.

De uitslagen vind je op www.hoefnet.nl.

Bekijk hieronder de kalender voor de Friese zomercompetitie


Tekst en foto’s: Lenus van der Broek

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding