Afbeelding
Foto: Privébezit

Jan Vendrig woont op een boerderij. Via een kennis kwam hij in aanraking met paarden. Hij rijdt geen paard, maar ment wel en houdt van uitdagingen.

Boomstammen slepen 

"De eerste keer was met het slepen van bomen. Toen begon mijn liefde voor het mennen. In het begin deed ik dat met paarden van anderen, omdat ik zelf geen paard had. Die kwam er in september 2019, de merrie Vica. Voordat ik haar kocht, had ik zelf eerst wat menlessen genomen. Met Vica doe ik nu bijna alles."

Uitvindingen

"Naast de ritjes in het bos houden we wel van een uitdaging. Zo heb ik in 2020 een ploeg en kunstmeststrooier gekocht om achter Vica te hangen. Eerder al had ik mijn eigen slee gemaakt. We zijn wezen sleeën in het bos, iets waarvan ik nooit had gedacht dat ik dat ooit zou kunnen doen. Afgelopen kerst ben ik als kerstman pakjes gaan rondbrengen. Vica had toen een bellensjaal om. Vorig jaar hadden we ook ons eerste marathonwedstrijdje. Lange bosritten op verschillende plekken doen we ook. Het zijn allemaal dingen waar ze aan moet wennen en mee moet leren omgaan, maar ze doet het super! We gaan vast nog wel meer doen, zomaar spontaan. Het samen zijn met je paard is hartstikke mooi. We doen wat we leuk vinden en we zien wel waar we komen."