Afbeelding
Foto: Amanda Melchior

Gwendolina Zondag-Bergers heeft een klein mensportbedrijfje: één paard en twee Shetlanders. Mennen doet ze het liefst zo veel mogelijk.

Oud en Grijs

"Mensport is echt mijn passie en ik ben daarmee besmet geraakt via een toenmalige vriendin die met een Shetlander reed. 'Dat ga ik wel doen als ik niet meer op mijn paard kan zitten en oud en grijs ben', dacht ik altijd. Toen ik het een keer probeerde, vond ik het fantastisch. Het is een hele leuke intensieve hobby. Het samen zijn met je paard is prachtig en mijn man gaat ook vaak mee. Genieten van de natuur, rust, ruimte en heerlijk kunnen ontspannen dat is toch geweldig."

Intensieve hobby

"Het recreatieve rijden in de bossen heeft mijn voorkeur. Wedstrijd rijden is wel leuk, zeker als je vijf winstpunten mee naar huis neemt in twee wedstrijden, zoals we afgelopen herfst hebben gedaan. Maar het is zo kort, na vijf minuten heb je het kunstje gedaan. Twintig kilometer of meer door het bos rijden is dan echt genieten ten top. We rijden soms in het dorp en gaan geregeld op pad met andere leden en vrienden. We zijn vaak weekendjes weg, zo rijden we al jaren de Paarden4Daagse in Zorgvlied. Dat is hartstikke gezellig. Of we gaan naar het Drents Friese Wold voor een paar dagen.”