Afbeelding
Foto: Privébezit

Ems Roza wist al wat ze met haar eerste pony wilde doen

Ems Roza Reynders (16) is van jongs af aan geobsedeerd door paarden. Als tienjarig meisje begon ze met ponyrijden op een manege en enkele jaren later kreeg ze interesse voor het mennen. “Dat kwam door een menritje dat mijn ouders hadden georganiseerd voor mijn oma.”

Eerste pony Arrow

"Toen ik uiteindelijk mijn eerste pony kocht, wist ik al meteen wat ik later met hem wilde gaan doen. Mijn eerste pony was Arrow, een Shetlanderkruising die in 2017 bij mij kwam. Hij was nog maar één jaar oud en hengst. Inmiddels is hij als zes jaar. Ik doe veel vrijheidsdressuur en basis grondwerk met hem. Ik merk dat hij mentaal nog te jong is voor het mennen. Uiteindelijk heb ik ook pas sinds een paar jaar het geld voor een sulky. Dat was toen ik mijn tweede pony, Floki kocht. Ik wilde meer ervaring opdoen met een ervaren pony, daarom kocht ik Floki. Hij doet het goed en is echt een geweldige leerpony. Sinds dag één zijn Arrow en Floki onafscheidelijk. Floki is inmiddels bijna achttien jaar en net als Arrow een Shetlanderkruising. Rijden en mennen staan voor mij niet op de eerste plaats, al is het natuurlijk wel iets zaligs om te doen. Mijn grote liefde voor Shetlanders speelt ook zeker een rol in de keuze voor twee kleine pony’s en geen grote."

Allerbeste vriendjes

"Mijn interesses liggen niet bepaald bij wedstrijden of fanatiek mennen. Gewoon af en toe een bosritje en plezier maken samen is meer mijn ding. Het belangrijkste is dat mijn paardjes plezier hebben in wat we doen. Floki wordt natuurlijk ouder dus ik ben blij dat ik hem een rustig leven kan geven, waar hij op de eerste plaats paard mag zijn. Een ruitertje op zijn rug hebben we een tijdje gedaan, maar zijn we mee gestopt. Hij vond het toch niet meer zo leuk. Met Arrow wil ik in de toekomst ook heel graag mennen. Wie weet wel een tweespan met beide pony's. Ze zijn mijn allerbeste vriendjes, maar vooral ook elkaars. Het is een match made in heaven en ze houden elkaar in balans. Arrow is energiek en 'gek' terwijl Floki rustig en lief is. Beide pony's maken mijn leven compleet."

Volg Ems Roza, Arrow en Floki via Instagram @soulofahorsegirl.