Afbeelding
Foto: Privébezit

Peeters Ief kreeg een veulen cadeau

Peeters Ief (38) is opgegroeid in de western wereld. “Ik heb altijd tussen de koeien gereden.” Hij is ook groot liefhebber van het mennen.

Liever met de wagen

“Ik reed niet alleen tussen de koeien, ook ging ik als groom mee op de wagen van een collega. Daar heb ik altijd veel van geleerd en met veel plezier gedaan. Het paard wat ik had, was niet een makkelijk paard om te rijden onder het zadel. Daarom besloot ik een paar jaar later hem voor de wagen te zetten. Ik had mijn collega gevraagd om mij te helpen."

Veulen cadeau

“Vier jaar geleden kreeg ik veulen cadeau op mijn verjaardag. Vrienden van ons hadden deze gefokt en ik vond Joey altijd al een prachtig veulen. Het was een rustig veulen en we konden er alles mee doen. Ik heb een geweldige band met Joey opgebouwd en hij staat nu inmiddels ook voor de wagen. Toen ik hem voor de wagen ging zetten, nam ik ook het moeilijke besluit om mijn eerste paard te verkopen. In 2020 kocht ik namelijk een veulen van dezelfde moeder als mijn eerdere veulen. Ik heb nu dus twee jonge paarden die broer en zus zijn."

Broer en zus in tweespan

"Het is uiteindelijk de bedoeling broer en zus in het tweespan te zetten. Jaimy is nog te jong maar maar met Joey neem ik al lessen. We kunnen mooi samen groeien en van elkaar leren. Maar omdat we zo'n goede band met elkaar hebben, moet dat wel goed komen. Ik ben zelf meer van het recreatief mennen en we wonen in principe naast een heel groot natuurgebied waar we uren kunnen rijden. Maar het is wel de bedoeling dat ik ook een paar wedstrijden ga rijden.”

Ontspannen

"Wedstrijden zijn echt voor de doelstelling, maar ik wil vooral samen genieten met de paarden en kunnen ontspannen. We rijden dan in het natuurgebied en maken onderweg ook wel een stop om even wat te eten en te drinken voordat we weer verdergaan. Je kunt daar uren rondrijden en dat is ideaal. Zo lang ben ik natuurlijk nog niet bezig met het mennen en het duurt dan ook nog wel eventjes voordat het tweespan er is. We gaan er samen in groeien en over een paar jaar is er hopelijk een heel mooi tweespan. Ik kijk er naar uit.”