Afbeelding
Foto: Privébezit

"Samen maken wij de Noord-West Veluwe onveilig"

Jeanine van der Meulen woont samen met haar man Louis Padin en ze zijn beide regelmatig te vinden bij hun geliefde Tinker Sneakers van de Gorterstraat. “Samen maken wij de Noord-West Veluwe onveilig.”

Uitgenodigd om mee te gaan

“Mijn toenmalige rijpaard Wiebe kwam op een stal te staan waar iemand stond die intensief mende met haar Welsh A-pony’s. Ik vond dat harstikke leuk en werd uitgenodigd om samen met mijn man een keer mee te gaan op de wagen. Het bleef niet bij één keer en het begon bij mij na een tijdje steeds meer te kriebelen om óók te gaan mennen.”

Welsh pony gekocht

"We hadden al twee paarden te staan, namelijk Wiebe mijn rijpaard en de Tinker jaarling Sneakers van mijn man. Na enig protest van mijn man kreeg ik mijn eerste Welsh A-pony genaamd Horselands Pearl. Zij bleek drachtig te zijn en drie weken later stond er een prachtig cremello merrieveulen naast. Na een aantal weken hebben we de leidsels weer opgepakt.”

Tinker Sneakers beleren

"We hebben nog jaren prachtige buitenritten gemaakt en een eigen hengstenveulen gefokt, maar door tijdgebrek heb ik alle drie pony's moeten verkopen. De grootste wens van mijn man was om Sneakers te laten beleren. In de winter in 2020 hebben we onze Tinker met hulp van Peter de Korte voor de wagen gezet. Hij kreeg meteen een goede vuurdoop mee, want er was elk weekend wel storm. Tijdens het beleren heeft hij nooit een stap verkeerd gezet."

Stal aan de bossen

"We gingen ons steeds meer toeleggen op het mennen, omdat we het zo leuk vonden. Het rijden verwaterde en daarom is ook onze Fries Wiebe verkocht. We hebben een stal gezocht in de buurt van de Veluwe voor Sneakers. In het weekend gaan we altijd rijden. Ook in de winter gaan we gewoon door. We pakken ons goed in, nemen een thermoskan thee mee en een dekentje. We hebben afgelopen week nog veel wild gezien tijdens een mooie rit."

Charme van het mennen

"We zijn inmiddels ook al een bekend gezicht bij de bewoners en maken met hen ook graag een praatje. Het lijkt wel alsof je op de bok meer benaderbaar bent voor de mensen dan onder het zadel. Dat is voor ons ook wel een deel van de charme van het mennen. Wedstrijdambities hebben we niet, maar hopelijk mogen we wel nog jaren van ons fantastische paard en de omgeving genieten. Sneakers is de grootste clown en ons beste maatje."