Afbeelding
Foto: Gemma Jansen

Eigenlijk niet de bedoeling

Bij paardensportcentrum De Hoffmeijer haalde eind januari een flink aantal menners hun hart weer op tijdens de indoormarathon. Sietske Flobbe deed ook mee in Ambt Delden. "Dat was eigenlijk helemaal de bedoeling niet. Onlangs kochten we pony Max, daarmee wilde een vriend van mij, Paskal de Graaf, graag meerijden zaterdag. Dat betekende dat ik aan de kant zou blijven. Een vriendin van mij, Lieke van Amerongen zat op het wedstrijdsecretariaat en zij zei: ‘Dan mag jij met die van mij' en leende mij simpel haar pony Balou uit. Zo kon ik ook starten. Ik had nog niet eerder met hem gereden, maar hij is wel heel ervaren, want met paramenner Dinja Steenkamp heeft hij al internationale wedstrijden gelopen.”
Balou is een 19-jarige kruising New Forester-Fjord. In 2016 maakt Dinja haar WK-debuut met hem en in 2021 eindigde deze aanspanning op een vierde plaats. Sietske reed zomaar even het parcours rond met Balou! In de eerste ronde bleven ze foutloos, in de tweede ronde rolden een paar balletjes en moest Sietske Indy Kamphuis met Milton voor laten gaan. Toch was ze ook tevreden met haar tweede plaats.
"Ik heb heel lekker gereden, het was echt weer genieten. Paskal werd derde met Max, ook een mooi resultaat dus. Ik heb thuis nog een heel fijn tweespan New Foresters op stal staan. Met deze Hijker Forest Chico en Brown Stables Ultimo Bossis is mijn doel om te mogen deelnemen aan het WK.”