Afbeelding
Foto Bert Heeren

Vijf voor twaalf

De aanhef van dit voorwoord klinkt erg dramatisch, maar is nu eigenlijk gewoon letterlijk bedoeld. Als redacteur weet ik natuurlijk dat het mijn taak is om op pagina 3 een column te schrijven, iets wat ik met veel plezier doe. En hoewel mijn gedachten regelmatig afdwalen naar onderwerpen die ik zou kunnen aanstippen op deze plek, glipt de tijd toch door mijn vingers, en is het vijf voor twaalf als ik achter de laptop zit. Niet dat er niks te vertellen is, echt niet. Maar soms loopt het gewoon even zo. 

Hoewel je het niet zou zeggen als je kijkt naar het weer van de afgelopen tijd, is het nog altijd winter. Op dit moment giert de wind om het huis en klapperen de pannen op het dak. Ik weet niet hoe het bij alle andere paardenliefhebbers is, maar eigenlijk kan ik het wel raden. In ieder geval zijn bij ons de weilanden verschrikkelijk nat en daardoor alle stallen vol. Dat betekent paar keer per dag voeren, stallen mesten, om de beurt de pony's in groepsverband naar buiten et cetera. Niet dat ik klaag, maar toch een hele klus als het er dertig zijn. A kind of lifestyle noem ik het maar, en je krijgt er ontzettend veel voor terug. Maar in ieder geval zal ik blij zijn als het voorjaar is. Gelukkig is het al half  februari, de coronaregels versoepelen, het normale leven komt langzamerhand weer op gang, en dus is er voor ons als mensportliefhebbers ook weer een soort van agenda. Laten we hopen dat deze ontwikkelingen zich voortzetten en dat 2022 een mooi paardensportjaar mag worden! 

Het magazine dat je nu in je handen hebt, staat vol met interviews en verhalen over mensen die ondanks alles doorgaan en genieten van hun passie, de mensport! Lees het interview met Tinne Bax, een vierspanrijdster die al haar tijd besteedt aan het trainen van haar pony's en daarbij de volledige steun heeft van haar partner en zoontje. Of het artikel 'Abonnees krijgen les van Riny Rutjens', de gedrevenheid van zowel instructeur als leerlingen spat ervanaf. Een heel helder verhaal waar menig menner iets van kan leren. Maar ook het verhaal over de Bredase stalhouderij vertelt over een leven, of beter gezegd drie levens, vol passie voor paarden. En zo vergaat het ook de liefhebbers van het Vlaams Paard!

Het is nu echt vijf voor twaalf en ik doe de laptop uit. En wens jullie veel leesplezier!

Anja Rozema
Community redacteur MenSport


 

Afbeelding