Foto: Cynthia Ros
Foto: Cynthia Ros

Daphne Witzel (50) woont samen met haar man, huisdieren, drie mini-Shetlanders, een Fjord en drie paarden in het buitengebied van Almere. Na het kopen van Fjord Tanny is ze definitief besmet met het menvirus.

Leuke dingen gedaan

“Tanny stond te koop met al haar spullen, inclusief menwagen en tuig. Ik heb eerst maar wat menlessen genomen. Met haar was het inspannen en wegrijden. Sindsdien hebben we veel leuke dingen gedaan met de wagen, zoals vakantieweken in Drenthe en op de Veluwe. We hebben meegedaan aan de Eper Vierdaagse, Paard & Leven dagen, Horse Event en Enjoy the ride-ritten.”

Diagnose borstkanker

"Tweeënhalfjaar geleden kreeg ik de diagnose borstkanker", vervolgt Daphne. "Ik kan wel zeggen dat mijn leven behoorlijk op zijn kop stond. Wat een zegen om dan je paarden aan huis te hebben! Inmiddels ben ik kankervrij, maar ik ben mij wel gaan realiseren dat werk niet het belangrijkste op de wereld is. Ik geniet volop van alle leuke dingen met de paarden en werk minder." Voor deze zomer heeft Daphne plannen om een weekje met paard en wagen te gaan trekken op de Veluwe. "Mijn motto is: genieten van het leven, want je leeft maar één keer en je weet nooit wanneer het klaar is."