Afbeelding
Foto: Bert Heeren

Rare tijden

Het zijn rare tijden. Ruim twee jaar hebben we geleefd met de gevaren van het coronavirus, en aan den lijve ondervonden hoe zo'n kostbaar goed vrijheid en gezondheid zijn. En hoe blij waren we, en zijn dat nog steeds, dat de beperkende maatregelen niet meer nodig zijn en langzamerhand het leven weer zijn gewone loop kan nemen. Alles gaat weer open, evenementen zijn weer mogelijk, en dat is te merken in de evenementenkalender die al aardig gevuld raakt. Ook het weer werkt mee, de maand maart is zeer zonnig en het voorjaar is duidelijk op komst. Bij ons bloeien de narcissen, blauwe druifjes en hyacinten volop, en de meidoornhagen zijn al prachtig groen. Gisteren arriveerde zelfs de eerste zwaluw in de stal! En dan vertellen ze me dat het morgen kan gaan sneeuwen............

Maar er trekt een donkere schaduw over Europa en de rest van de wereld. Na een lange periode van oplopende spanningen valt Rusland de Oekraïne binnen en ontstaat er een gruwelijke oorlog waar miljoenen mensen het slachtoffer van zijn! Het enige wat we met elkaar kunnen doen is hulp bieden daar waar mogelijk en hopen dat de vrede gauw zal komen! Maar de gevolgen zullen nog lang merkbaar zijn.
Ondertussen gaat het leven wel gewoon door, we werken en beleven plezier aan de dingen die we weer kunnen doen. Veel menners hebben al weer een aantal mooie wedstrijden achter de rug, waarvan de onlangs gehouden internationale wedstrijd in Exloo natuurlijk een topper was. Ook de liefhebbers van mooie ritten kunnen de komende tijd hun hart weer ophalen. De Mooie route van Marlies gaat dit keer door de Belgische Kempen en is zeker een aanrader! Sanne de Jong en Astrid Delporte gingen met hun paarden naar België voor een boeiende les van Dries Degrieck, en Riny Rutjens geeft zijn visie op de meerwaarde van het longeren.

Helaas is het de laatste keer dat we kunnen genieten van de prachtige verhalen en foto's van Bert Heeren over het authentiek gerij. Kort voor het ter perse gaan van deze uitgave bereikte ons het bericht dat Bert op 31 maart is overleden ten gevolge van een ernstige ziekte. Wij zijn dankbaar voor zijn tomeloze inzet van de afgelopen jaren en wensen zijn familie veel sterkte toe voor de komende tijd!

Anja Rozema
Community redacteur MenSport

Afbeelding
Afbeelding