Afbeelding

Een droom die uitkomt

Ruim 25 jaar geleden haalde Hilda de Haan uit De Blesse haar koetsiersbewijs. Ze maakte met haarzelf de afspraak dat ze ooit met een mooie Fries zou gaan mennen. Het heeft een hele poos geduurd voordat ze deze belofte waar kon maken. Na jaren de energie ingezet te hebben voor haar dressuur rijdende dochter Esmé was ze afgelopen jaar zelf aan de beurt vond ze.
Heinze Hofstede, ruim 10 jaar geleden bij Hilda gekomen als leerling van het Nordwin College in Buitenpost (klusjes doen en is nooit weer weggegaan) en inmiddels ‘kind aan huis’ bij Hilda en haar partner Robert Echten, bleek dezelfde passie voor het Friese ras te hebben.
Op een dag stonden ze samen bij een training van Esmé te kijken en kwamen, min of meer bij toeval in gesprek met de eigenaar van de Fries Antoinette. Deze merrie wilde hij wel verkopen, het was een onverwachte kans voor Hilda en Heinze, ze keken elkaar aan en al snel was de koop bekrachtigd. Ze werden samen eigenaar van Antoinette en hebben geen moment spijt gehad van hun aankoop. In de winter proberen ze wekelijks te mennen en nu, voorjaar en zomer, kan je ze zo'n drie keer per week tegenkomen in de omgeving van De Blesse, De Eese, Diever en omgeving. Dikwijls mag één van de honden ook mee. De droom is uiteindelijk uitgekomen.

Tekst en foto: Lenus van der Broek