Afbeelding
Foto: Mensport

Driving

In deze editie van Mensport geven we een heel bijzonder boek weg, namelijk de klassieker van Andres Furger “Driving: The Horse, the Man and the Carriage from 1700 up to the present Day”. Voor de liefhebber van authentieke en historische rijtuigen mag dit boek niet in de boekenkast ontbreken.

Centraal in dit boek staat de kunst van het mennen en de relatie tussen mens en (men)paard, zowel in het heden als in het verleden. Dit boek biedt de lezer de kans om te leren van het verleden, het geeft inzicht in hoe bepaalde tradities op het gebied van mennen zijn ontstaan en in de loop der tijd zijn ontwikkeld.

Leren van het verleden

Dit boek beschrijft niet alleen de meest prachtige koetsen en rijtuigen met meerdere paarden, maar heeft ook oog voor de liefhebber die voor zijn plezier ment met een enkel paard en een landbouwwagen. Bijzonder aan dit boek zijn ook de prachtige, historische foto's. Het boek is in het Engels geschreven, maar zelfs voor de menliefhebber die het Engels minder goed beheerst is het boek een lust om door te bladeren dankzij de vele foto's en illustraties.