Afbeelding
Tekst: en foto: Trijntje Lamein

Districtkampioenschap Noord

Nadat ze eerder dit jaar ook al de districtskampioenschappen indoor hadden georganiseerd, nam PSV Caprilli in Sonnega ook de outdoor kampioenschappen voor Mendistrict Noord op zich. Daar worden de startbewijzen voor de Hippiade Mennen verdeeld, op basis van de verdeelsleutel zoals deze vastgesteld wordt door de KNHS. Om in de dressuur in aanmerking te komen voor zo’n ticket moet er minimaal een score van 60% worden behaald. 

Klasse B  

De nog jonge Merlijn liep in de klasse B paarden naar de hoogste score en dat leverde Marjet Westerhoff de kampioenstitel op. Bij de pony’s ging de titel naar Marianne Wijdenes met Polhaar Golden Gemma. 

Klasse L

De klasse L werd overtuigend gewonnen door Aaltje Dijkstra met de Friese merrie Silke Bernou, een mooie start als je nog niet zo lang een combinatie bent! Bij de pony’s pakte Marianne Wijdenes haar tweede titel van de dag, nu met Wrentnall Red Fox.

Klasse M  

Petra Meulman was blij verrast. In de klasse M pony's was zij de beste in haar groep en dat leverde haar de kampioensprijs op. Minimaal was het verschil in de rubriek M paarden. De een was beter in de eerste proef en de ander in de tweede. Bij elkaar opgeteld was het beste resultaat en dus het kampioenslint voor Udo de Haan.

Klasse Z/ZZ

De klassen Z en ZZ werden in handicap verreden en de resultaten lagen ook hier dichtbij elkaar. Met een verschil van minder dan een procent ging de overwinning naar Tonnie Cazemier. Het paard Veere fan Wylgster Pragt noteerde samen met menster Elzelien Renssen de beste score in de klasse Z en Bombarie deed dat met menner Paul Versluis in de klasse ZZ.

Dubbelspannen

Door de rubrieken in handicap te laten verrijden, was er ook bij de dubbelspannen een kampioenschap. De zwarte parels van Ito Werkman wisten net een half procentje meer te scoren dan de nummer twee. Bij de pony's waren het de fraaie Welshpony's van Daniella Smit die het beste resultaat en de kampioenstitel binnenhaalden.