Afbeelding
Tekst en foto Trijntje Lamein

SMW Rijssen in een nieuw jasje

In het eerste weekend van mei was het tijd voor de districtskampioenschappen SMW van mendistrict Oost, die dit jaar werden gehouden in Rijssen op en rond de terreinen van manege Achter ’n Bos van de familie Ter Harmsel. Ter ere van het twintigjarig jubileum was het op de vrijdagavond erg gezellig in de feesttent op het hoofdterrein. Na de briefing was er namelijk een happy hour met livemuziek en dat ging wel wat langer door dan een uurtje. Vier van de zes marathonhindernissen waren te vinden op het hoofdterrein, zodat het voor het publiek aantrekkelijk was om de deelnemers te volgen. 

Titels voor Trientje, Geert, Suzanne en Sjerp

Hoewel Jeanine Benschop niet de hoogste dressuurscore behaalde in haar rubriek, was ze op de andere twee onderdelen wel de sterkste en kon zo de wedstrijd op haar naam schrijven in de rubriek enkelspan pony klasse L. De kampioenstitel in deze rubriek ging naar Trientje Raatjes. In de klasse M enkelspan pony heeft Geert van Dijk zich rechtstreeks weten te plaatsen voor deelname aan het KNHS-kampioenschap later dit jaar. Naast een foutloze vaardigheid zette hij in zijn rubriek de beste resultaten neer in de dressuur en de marathon. Suzanne Roman behaalde een prachtige dressuurscore in de rubriek enkelspan paard L. Tel daar een foutloze vaardigheid bij op en een mooie marathonuitslag en je haalt de kampioenstitel binnen. Dankzij een foutloze vaardigheid en een ijzersterke marathon ging de winst bij de enkelspan paarden klasse M naar Sjerp Bouma.

Veel meerspannen

Zowel bij de pony's als bij de paarden deed een groot aantal dubbelspannen mee. Met een miniem puntenverschil ging in de klasse L pony's de winst van de wedstrijd naar Dyonne van Beelen. Omdat Dyonne niet uitkomt voor district Oost, ging de titel naar Eveline Roseboom-Meel. In de klasse M werd het beste resultaat neergezet door Dexter Biersteker. Op één hindernis na reed hij overal de snelste tijd. In de klasse Z ging de strijd vooral tussen Melanie van de Bunt en Sietske Flobbe. Sietske reed de snelste marathon, maar Melanie had een betere score in de dressuur en de vaardigheid, waardoor zij deze rubriek op haar naam mocht schrijven. Bij de dubbelspan paarden werd Herman Kroon overtuigend kampioen in de klasse M.