Afbeelding
Foto: Privébezit

Goed voor goud

Mellanie Bertelkamp liet zich tijdens het kampioenschap van mendistrict Oost op 18 juni samen met haar tuigpaardtopper Jilldrini van haar beste kant zien. Na het rijden van twee goede proeven mocht zij zich Districtskampioen van de klasse M noemen. Een hele prestatie, want ze heeft de merrie amper een half jaar onder haar hoede. In januari ging ze Jilldrini rijden voor haar eigenaar, de familie Van Gelder uit Hilversum. 

Hippiade

“Begin dit jaar reed ik een dressuurwedstrijd met haar en niet lang daarna een samengestelde wedstrijd, in de klasse L", vertelt Mellanie. "Jilldrini pakte meteen fijn aan, ook in de marathon, terwijl dat allemaal nieuw voor haar was. In de dressuur zijn we supersnel door de klasse M gegaan en mogen we starten in de Z. Tijdens het districtskampioenschap plaatste ik me voor de Hippiade en daar rijden we op 23 augustus onze laatste en, hoop ik, ook onze beste M-proef.”

Gek op alle dieren

Vanaf haar vroegste jeugd is Mellanie gek geweest op dieren en op haar negende begon ze met paardrijden. Inmiddels is ze 23 jaar en werkzaam bij Stal Hulkesteijn. Hier maakte ze via de ervaren menner Wito Mink vier jaar geleden kennis met het aangespannen rijden. Naast Jilldrini rijdt Mellanie ook voor Wito Mink meerdere paarden, zowel aangespannen als onder het zadel. In beide disciplines gaat ze regelmatig op wedstrijd.

Nog leuker

“Ik heb onder het zadel rijden altijd heel mooi gevonden, maar sinds ik men vind ik dat misschien wel leuker, in ieder geval moeilijker en nog meer een uitdaging. In de training rijd ik met een trainings-/marathonwagen en in de dressuur op wedstrijd met een mooie presentatiewagen. De stal waar ik werkzaam ben, ligt naast een bos. Daar train ik voor de marathon. Heel fijn om daar niet zo ver voor van huis te hoeven. Daarnaast krijg ik les van Wito, ik heb veel van hem geleerd.”

Goede komaf

Jilldrini is een 8-jarige dochter van Atleet. Deze bekende hengst is vorig jaar verkocht naar de Verenigde Staten. Haar moeder Cendrini V is een dochter van Torino en een bekende naam in de tuigpaardenwereld. In de merrielijn komen we opvallend veel goede concourspaarden en internationale menpaarden tegen.