Afbeelding
Waregem, foto Mieke Lockefeer

Vreugde en verdriet

Wat is het toch verschrikkelijk moeilijk om een passend voorwoord te schrijven als je aan de ene kant hele leuke en mooie dingen ziet gebeuren, en aan de andere kant weet dat er mensen zijn die nu een onbeschrijflijk verdriet hebben. Het blijkt maar weer dat vreugde en verdriet ontzettend dicht bij elkaar kunnen liggen ... Wat Sven Tinlot en Evi Vandersmissen op 10 juli is overkomen is niet te bevatten: de ene dag ben je enorm blij met een onverwacht hoog puntenaantal en de volgende dag beland je in een regelrechte hel! Namens de gehele redactie wensen we Sven en de familie heel veel sterkte om dit te grote verlies te verwerken!

Maar zoals gezegd zijn er tegelijkertijd mensen die prachtige dingen meemaken en heel erg blij zijn, hoewel er ongetwijfeld een schaduw over zal liggen. Ewoud Boom en Rudolf Pestman haalden de nationale kampioenstitel binnen bij respectievelijk de tweespan en enkelspan paarden. Uiteraard onze felicitaties! En waar ik zelf altijd erg blij van word, zijn bijvoorbeeld verhalen zoals van Dirk Zeldenrijk. Een leven lang tussen de paarden en op 88-jarige leeftijd nog altijd aan het mennen, dankzij de hulp van vrienden. Of het verhaal over menvereniging de Berkenruiters, die zoveel samen meegemaakt hebben en vrienden voor het leven zijn. Zo is elk verhaal weer bijzonder, het gaat over mensen en wat ze meemaken. Oude mensen, jonge mensen, ieder heeft zijn ervaringen, wensen en dromen. Seppe Verlee is dit keer aan het woord als mentalent en vertelt over zijn ambities, Marion Koornneef deelt haar ervaringen als jurylid met ons, en Patrick Wormgoor neemt ons een klein stukje mee in de fokkerijwereld. En zo kan ik nog wel een poosje doorgaan.

Waar we als MenSport redactie blij van worden, is de nieuwe website! Ziet er volgens ons prachtig uit, overzichtelijk en mooi strak in het pak. Nieuw zijn de premium artikelen en de e-learning video's, die eerder op academy4horses geplaatst werden, maar nu via de site te downloaden zijn. Wat ook nieuw is, is dat iedereen rechtstreeks via de site evenementen kan aanmelden voor de agenda. Doe dit vooral, want dan kunnen we deze agenda goed up to date maken! Ook berichten en tips voor leuke en interessante onderwerpen zijn van harte welkom, stuur deze naar info@mensport.nl

Met vriendelijke groet,

Anja Rozema
Community redacteur MenSport