Afbeelding

De laatste

Precies een jaar geleden schreef ik mijn eerste voorwoord voor de MenSport en gaf het de titel mee: Een prachtige uitdaging. En nu staat er boven: De laatste... Hoe snel kunnen dingen toch veranderen. Het afgelopen jaar is echt voorbij gevlogen, een jaar waarin ik enorm veel geleerd heb en me met heel veel plezier heb ingezet om een mooi magazine te maken. En me hierbij omringd heb geweten door hele fijne collega's. Mijn dank hiervoor! Bewondering heb ik gekregen, of beter gezegd nog meer dan ik al had, voor alle enthousiaste menners die met zoveel geduld en liefde met hun paarden en pony's bezig zijn. Wat een prachtige wereld is de menwereld!
Jammer genoeg ben ik erachter gekomen dat het combineren van de functie van Community Redacteur en het runnen van een eigen bedrijf mij zwaar begint te vallen. Vroeger was het geen probleem om zeven dagen in de week te werken, maar als 60-plusser begin ik er een klein beetje anders over te denken. En als het plezier niet langer opweegt tegen de stress die het werken met zich mee brengt, dan is het tijd om te veranderen. Dus na lang wikken en wegen en met pijn in mijn hart heb ik besloten om de MenSport 'vaarwel' te zeggen en me te focussen op de werkzaamheden thuis: het ponyrijles geven aan en het coachen van m'n basisschoolkinderen met mijn Welsh-pony's. En bovenal ook weer tijd te hebben om te genieten van deze pony's en al het mooie om mij heen! Het 'vaarwel' heb ik bewust tussen aanhalingstekens gezet, want ik hoop in de toekomst nog wel tijd te hebben om af en toe een leuk verhaal te schrijven. Dus wie weet...
Voor wat betreft het nummer dat jullie nu in handen hebben; het is weer een mooi gemixte editie geworden. We besteden dit keer uitgebreid aandacht aan de Wereldkampioenschappen Enkelspannen en Vierspannen, waar de Nederlandse deelnemers zeer succesvol waren. Het zat Rudolf Pestman echter absoluut niet mee dit jaar en hij vertelt hier openhartig over. Han Gankema deelt met ons zijn visie op het mennen en laat vol trots de mooie omgeving zien waarin hij woont. Daniel Dekkers reist af naar Putten om daar een les te volgen van marathonspecialist Ewoud Boom, hetgeen weer een zeer leerzaam verhaal is geworden. Een les die uiteraard op video terug te zien is via de website www.mensport.nl En zo kan ik nog een poosje door gaan, maar de pagina is vol.

Rest mij nog iedereen veel leesplezier toe te wensen en al het goede voor de toekomst!

Anja Rozema
Community Redacteur MenSport