Vlnr. Voorzitter Wim Staal, Burgemeester Gerard van den Hengel, Secretaris Astrid Dijkstra en Penningmeester Gerdien Boerma
Vlnr. Voorzitter Wim Staal, Burgemeester Gerard van den Hengel, Secretaris Astrid Dijkstra en Penningmeester Gerdien Boerma Foto: Co Schipper

Gerard van den Hengel benoemd tot erevoorzitter Landbouwshow Opmeer

Nieuws

Menig burgemeester van Opmeer mocht zich erevoorzitter noemen van Landbouwshow Opmeer. Zaterdagavond 30 maart 2024 legde de voorzitter van de stichting Wim Staal aan de huidige burgemeester van Opmeer voor of hij bereid was deze functie te aanvaarden. Het antwoord van Gerard van den Hengel was een volmondig ja.

Landbouwshow Opmeer

De Landbouwshow in Opmeer (NH) is een jaarlijks terugkerend evenement dat plaats vindt op de eerste maandag van augustus. Een dag vol activiteiten rondom paardensport, veekeuringen en bijzondere shows. Landbouwshow Opmeer is het grootste agrarische evenement van Noord-Holland en is dé ontmoetingsdag voor professionals, bedrijven en particulieren.

Tijdens de Landbouwshow Opmeer worden er verschillende tuigrubrieken uitgeschreven. Er zijn wedstrijden voor het enkelspannen, tweespannen, tandems, randems, quadrems, vierspannen en het klavertje-drie’s. Er zijn ook speciale showrubrieken zonder wedstrijdelement. Ook heel populair zijn de speciale damesrubrieken, waarbij worden de paarden worden gereden voor luxe tweewielige rijtuigen.

Boegbeeld

Voorzitter Staal benadrukte dat niet elke burgemeester gevraagd wordt om erevoorzitter te worden. “Als bestuur kijken we altijd naar de houding ten opzichte van de Landbouwshow”, vertelde hij aan de nieuwe erevoorzitter. “U heeft als burgemeester de afgelopen jaren laten zien bijzonder positief tegen het evenement aan te kijken.”

De erevoorzitter is volgens voorzitter Wim Staal een boegbeeld voor de stichting Landbouwshow Opmeer en springt soms in, daar waar nodig tijdens het evenement. Met deze functieomschrijving kon burgemeester van den Hengel prima leven en ontving van het dagelijkse bestuur het naamplaatje om te dragen tijdens het evenement op de eerste maandag van augustus.

Bron: Landbouwshow Opmeer
Foto: Co Schipper