Twee huldigingen in Lierop

Nieuws

Maandag 21 september werden in Lierop onder als altijd grote publieke belangstelling weer twee huldigingen uitgevoerd. Bij de tuigpaarden stond het kampioenschap zevenjarigen op de rol en de Zuidelijke Friezenrijders verreden hun finale van de competitie.

Zeven zevenjarige tuigpaarden kwamen in de baan voor hun kampioenschap. Het was Dylano van De Groot en Vink, gereden door Mark de Groot, die de titel incasseerde. Zijn royale hals en rijke front vallen positief op en daarbij beweegt hij uitstekend! Goede tweede werd collega dekhengst Ditisem van Jan Muggen en gereden door mede-eigenaar Albert Lueks. Ook hij bleek in prima vorm. Henriëtte Kooyman liet Dendrini de eer van de fokmerries hoog houden met een derde plaats en daarmee bleef ze Drukwerk van Lijffijt en Kruiswijk, gereden door Piet Lijffijt, voor. In de voorlaatste rubriek van de dekhengstencompetitie kwamen drie hengsten ‘opdraven’. Het was de weer geweldig bewegende Eebert van Van Manen en Van Beest die gereden door Lambertus Huckriede de winst opeiste. Ditisem met Albert Lueks werd tweede en plaats drie ging naar Mark de Groot met Dylano.

Overwinningen waren er verder voor Freedom van Wim Jansen in de lage limiet, Elegant van Cor van Dijk in de hoge limiet. Cizandro van gebroeders Den Otter en gebroeders Van Manen in de ereklasse, Ditisem met Fera Lueks in de damesklasse en het span van Jos Sommers voerde de tweespanrubriek aan.

Bij de finale van de competitie Fries ras was de eindrangschikking gelijk aan de uitslag van de dagwedstrijd. Het werd geen bloedstollende finale, want met de maximaal haalbare score was de zege voor de heel tuigtypisch bewegende en een mooie houding tonende Stal Zadelhoff’s Liekele, als altijd gereden door Martin Eikelenstam. Plaats twee was voor AMFM Jilis van combinatie Kranendonk/Van Bruggen, gereden door laatst genoemde. Ook deze weet rondom aan te spreken. Jufferke TE van de Sprong werd met Poet van Kempen derde en plaats vier was voor Jalina R met Dort Jan Raaijmakers. Liekele won met Melissa van den Heuvel ook nog de damesklasse en in de ereklasse was het Lieke BT van Timmer en Van Bruggen, gereden door Marcel van bruggen die won.

In alle vier de hackneyrubrieken werd het een stal d’ Achard aangelegenheid. Zowel Els als Rob wonnen ieder twee rubrieken. In de lage limietklasse werd Rob winnaar met Heartland Golden Eye, in de hoge limiet won Els met Heartland He’s Never Too Late en in de ereklasse was Rob weer aan zet en won daar met Heartland Bust Your Buttons. Tot besluit was Els met Here I Am in de damesklasse de winnares!

Tekst & Foto: Rijk van Vulpen

Fotobijschrift: Dylano won in handen van Mark de Groot het kampioenschap voor zevenjarigen (foto uit Hellendoorn)